HockeyNews
PLUS

Sämsta starten på sex år: ”Ingen situation vi vill vara i”

Rögle
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:36

FacebookXWhatsApp

Rögles kris växer allt djupare.
Förlusten mot Brynäs innebär sämsta starten på sex år.
– Nu är vi där vi är och då får vi fokusera på det vi kan påverka, säger lagkaptenen Anton Bengtsson till Hockeynews.

ANNONS

Under onsdagen kom beskedet att Leon Bristedt adderas till skadelistan där Calle Själin, Dennis Everberg och Daniel Zaar redan återfinns. På torsdagen kom fjärde raka förlusten efter att ha förlorat med 2–1 mot Brynäs på bortais.

Rögle var länge med i matchen, men efter 51 minuter vann Brynäs en tekning och Axel Andersson skickade ut pucken till en laddandes Jakob Silfverberg som smällde dit 2–1. Brynäs höll undan och tog tre välbehövliga poäng, samtidigt som Rögles kris växer allt djupare.

– Överlag är det en jämn sista period och sedan går vi på det där tekningsmålet, säger Roger Hansson som riktade viss kritik mot domarinsatsen:

– Jag har inget säga om de utvisningar vi drar på oss, men jag kan tycka att vi över 60 minuter borde få med oss någon mer utvisning. Det är surt, men nya poäng att spela om att spela om på lördag.

Framförallt var han upprörd över Brynäs avgörande:

– Jag har inte sett den i efterhand så jag är inte 100, men vi tyckte att Jakob Silfverberg flyttade sig till en mer fördelaktig position innan pucken var släppt. Det var det vi ifrågasatte.

Rögles lagkapten Anton Bengtsson var märkbart besviken efteråt – men tycker ändå att laget tar kliv i rätt riktning.

– Idag är vi med hela matchen, men sen får vi slita mycket i boxplay. Vi får inte mycket med oss framåt och måste skapa mer. Men någonstans är vi ändå på rätt väg jämfört med de andra matcherna vi spelat på slutet. Vi håller ihop på ett annat sätt över 60 minuter, säger han.

Offensiven fortsätter att lysa med sin frånvaro för skåningarna och mot Brynäs hade Rögle svårt att få till långa anfall och skapa heta chanser.

– Vi måste börja i den defensiva zonen och få stopp tidigare, få mindre tid i egen zon och spela lite rakare och enklare. Vi får börja med det lilla och sedan kommer det andra, säger Bengtsson.

Förlusten mot Brynäs innebär att Rögle är tolva i tabellen, med endast fem inspelade poäng efter sex matcher. Det är ängelholmarnas sämsta facit på sex år. Anton Bengtsson är införstådd över allvaret i situationen.

– Det är ingen situation vi vill vara i, men nu är vi där vi är och då får vi fokusera på det vi kan påverka, och det är nästa match, säger han.

Börjar det sätta sig i skallarna rentav?

– Nej.

Inte alls?

– Nej.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln