Robin Kovács matchhjälte när Lausanne kniper säsongens första seger

(22398) Robin Kovacs

Publicerad: 18 september 2022

Svensken var den avgörande kraften när Lausanne besegrade Davos i säsongens andra match.

Både Robin Kovács och hans Lausanne blev visserligen poänglösa i säsongens första match, när man förlorade mot Biel. Men nu verkar laget vara på gång.

Svenskforwarden Dennis Rasmussen gjorde matchens första mål för Davos redan efter 42 sekunder. Leon Bristedt noterades för en assist på det målet, samt det efterföljande 2-0 målet av Matej Stransky.

Men det var i den andra perioden som Robin Kovács show började. På egen hand kvitterade han genom att göra 2-1 i början av perioden, och 2-2 i slutet.

Klas Dahlbeck tog tillbaka ledningen för Davos, men med nio minuter kvar av matchen nätade schweizaren Damien Riat och skickade därmed matchen till sudden death och straffar.

Väl i straffläggningen klev Robin Kovács fram igen och satt den avgörande straffen som gav Lausanne vinsten.Lausannes lettiske målvakt Ivars Punnenovs rädde sedan Joakim Nordströms straff, vilket gjorde att Lausanne fick med sig extrapoängen.

Davos–Lausanne 3–4 efter straffar (2–0, 0–2, 1–1, 0–0)