HockeyNews
PLUS

Rönnberg om sin framtid i Frölunda

Roger Rönnberg
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Roger Rönnberg ställer sig i Frölundas bås som huvudtränare för tolfte året i rad när SHL drar igång i september. Det är sista året på hans kontrakt och framtiden är oviss.

Frölunda gjorde en form av nysatsning inför säsongen 2023/24 och under året kom det in tolv nya spelare i laget.

Laget slutde fyra i grundserien och fick tillslut se sig besegrade av Skellefteå i semifinalen.

Påverkades av ryktena kring Schweiz

Mitt under säsongen började rykten att spridas om att Rönnberg skulle till Schweiz där han uppgavs vara klar för Zürich Lions.

– Det var lite trist, faktiskt. Det var ett rykte som startades – och jag svor på min döda mormors grav att ryktet inte stämde. Och det blir en jobbig och löjlig situation. För mig, men framför allt för den klubben – en toppklubb i ligan som har en meriterad NHL-coach på plats. Och jag har aldrig ens pratat en minut med den klubben, säger Rönnberg till GP.

Rönnberg tyckte att han påverkades av ryktena och till och med Zürich Lions tvingades att dementera det hela på sin hemsida.

Inte förlängt

Rönnberg har ett år kvar på kontraktet med Frölunda och han är säker på att han vill fortsätta att arbeta med hockey när det kontraktet går ut.

–Jag vill fortsätta jobba med ishockey. Jag vill fortsätta jobba i en organisation där man backar upp varandra, där man jobbar tillsammans, där man jobbar med starka relationer, där man vill vinna och där man vill utveckla allt. Jag vill jobba i förening. Det är vad jag vill, säger han till tidningen.

Ingen annan har varit huvudtränare i en och samma SHL-klubb som Roger Rönnberg har varit.

Men om det blir ett trettonde år också, det är oklart.

– Jag har inte förlängt. Inte än, säger Rönnberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!