HockeyNews
PLUS

Rögles frågetecken: ”De är inte topp tio”

Mattias Karlsson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 07:50

FacebookXWhatsApp

Efter en svag grundserie i fjol exploderade Rögle BK i SM-slutspelet och stormade hela vägen till final.
Inför den stundande säsongen höjs dock varningsflagg för att Ängelholmslaget saknar en viktig komponent i sitt lagbygge.
– De har inga förstabackar, säger den tidigare SHL-backen Mattias ”Kolan” Karlsson i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

I SAMARBETE MED BETSSON

Trots att det tillslut inte blev något historiskt SM-guld så blev Rögle på många sätt den stora snackisen efter vårens slutspel. Laget hade underpresterat rejält under grundserien, men i slutspelet gick de istället fram som en ångvält och röjde undan snudd på allt i sin väg.

Inför en ny säsong är förhoppningarna i Ängelholm att laget ska ta vid där de avslutade förra säsongen, men när podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, analyser laget så höjs snabbt vissa frågetecken kring vem det egentligen är som förväntas leda backsidan i laget.
– Jag tycker att det är svårvärderat på något sätt. (Michael reds. anm.) Kapla var bra förra säsongen och ändå vara på den nivån igen. (Lucas) Ekeståhl Jonsson tycker jag är en bra SHL-back. Kanske inte bäst, men bra. Det ska bli intressant att se Calle Själin nu när han kommer hem efter två, tre år. Han var ju bra i Leksand innan han drog (till Nordamerika). Jesper Pettersson är stabil. Man vet vad man får. (Ludvig) Claesson likadant, säger den tidigare SHL-forwarden Niklas Olausson innan poddkollegan Mattias ”Kolan” Karlsson fyller i:
– De har inga förstabackar.
– Nej, det känns som att det är en väldigt gedigen backuppsättning, men de har inte de här fem plus-backarna som kan ändra på det, svarar Olausson innan han senare sticker ut hakan ännu lite mer.

ANNONS

– Väljer du ut en förstaback från varje SHL-lag så är Rögles inte topp tio. Den tredje poddmedlemmen med SHL-meriter, Christian ”Fimpen” Eklund, tror dock att någon av Calle Själin eller Filip Johansson kommer att ta stora kliv framåt i vinter.
– Någon av de två kommer att smälla i vinter. Liksom bli sådär bra så att vi får sitta här och skämmas. Vi kommer att skämmas här, känns det som, på grund av någon av dem.

När den profilerade Rögle-supportern Jonas Lindeblad gästar avsnittet så delar han dock inte problematiseringen av att det skulle saknas en tydlig förstaback.
– Nej, men det är väl bättre att du har två eller tre förstabackar?, funderar han.
– Jag funderade lite innan den här inspelningen vilken typ av frågor som skulle kunna komma och då gick jag till vilken lagdel Rögle skulle behöva förstärka. Det måste inte vara en förstaback, men det är där de är som känsligast för skador. Samtidigt finns det alltid spelare som tar kliv och överraskar.

Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Rögle här

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln