HockeyNews
PLUS

Rögle värvar från SHL-konkurrenten: ”Ett granitblock”

Jesper Pettersson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle fortsätter att presentera nyförvärv inför nästa säsong.
Nu är backen Jesper Pettersson klar för två år i klubben.
– Ett granitblock som har en grym karaktär, säger sportchefen Hampus Sjöström.

De senaste dagarna har Rögle presenterat Arvid Holm, Josh Dickinson, Calle Själin och Mattias Göransson. Nu står det klart att även Jesper Pettersson ansluter till ängelholmsklubben.

Backen kommer närmast från tre säsonger i Linköping, där han den här säsongen stod för 21 poäng på 49 matcher. Tidigare har han även representerat Djurgården och Leigh Valley Phantoms i AHL.

– Rögle är ett intressant lag och förening som har gjort det väldigt bra senaste åren och har något spännande på gång. Det är något som jag vill vara med på och något som kan bli väldigt bra.

– Laget har ju varit väldigt nära att vinna två gånger nu och det är just det man spelar hockey för. Rögle har alla möjligheter att vara ett vinnande lag och den resan vill jag vara med på, säger Jesper Pettersson till klubbens hemsida.

29-åringen har gjort totalt 451 SHL-matcher och producerat 118 poäng. Men det är framförallt det fysiska spelet han gjort sig känd för de senaste åren.

– Ett granitblock som har en grym karaktär. Han är bra i båda ändar av isen, har bra blick för spelet och sätter laget i första hand. Han är bra på att bidra med mycket energi, både på och utanför isen. Vi ser fram emot att få in honom i vårt lagbygge, säger Sjöström.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!