HockeyNews
PLUS

Rögle värvar AHL-meriterad back: ”Slåss för att vinna”

(17506) Filip Johansson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle ligger inte på latsidan.
Nu har klubben gjort klart med backen Filip Johansson som närmast ansluter från Abbotsford Canucks.

ANNONS

Häromdagen gjorde Rögle klart med Calle Själin från AHL. Nu hämtas nästa tunga namn in i form av backen Filip Johansson, 24, som närmast ansluter från AHL-laget Abbotsford, tillhörande Vancouver Canucks organisation.

– Jag ser verkligen fram emot det. Jag har haft kontakt med Hampus ett tag nu och är verkligen taggad på att komma ner. Det är ett bra ställe att fortsätta utvecklas på och ett bra lag som slåss för att vinna. Jag ser också fram emot att spela inför fansen i Catena Arena. Det är alltid bra stämning och inramning, säger Johansson till klubbens hemsida.

Filip Johansson tog sig upp i Leksands A-lag och slog sedan igenom i Frölunda där han gjorde totalt tre säsonger. I SHL har det blivit totalt 183 matcher och 47 poäng.

Den gångna säsongen stod han för 18 poäng på 55 matcher i AHL.

– Vi är väldigt glada att Filip valt att fortsätta sin utveckling hos oss. Han är otroligt ambitiös, offensivt begåvad med bra skott och len med pucken. Han kompletterar vår befintliga backuppsättning perfekt och kommer bidra starkt med att driva vår offensiv bakifrån, säger sportchef Hampus Sjöström.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln