HockeyNews
PLUS

Rögle kan vänta med att ersätta Abols: ”Förändrar en del”

RBK/Abols
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Toppcentern Rodrigo Abols är klar för Philadelphia Flyers och lämnar ett stort tomrum efter sig i Rögle.
Nu säger sportchefen Hampus Sjöström att Rögle kan vänta med att plocka in en ersättare.
– Vi har en bra stomme och en bra trupp som kan starta säsongen, säger han till HD.

ANNONS

Den 15 juni var sista dagen för NHL-klubbarna att sajna spelare från Europa. Först tappade Frölunda Jere Innala till Colorado Avalanche och därefter blev Rögle av med sin toppcenter Rodrigo Abols till Philadelphia Flyers.

Sportchefen Hampus Sjöström har tidigare uttryckt att han är klar med lagbygget – men nu får han ge sig ut på jakt efter en ny toppcenter.

– Det var ganska snabba puckar på slutet. Det var ingenting jag hade räknat med men samtidigt är man medveten om att det kan inträffa, så man har någon form av förberedelse på det, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström till HD.

Rögle får ingen NHL-ersättning då Rodrigo Abols redan skrivit ett NHL-kontrakt i karriären (2019 med Florida). Däremot frigörs kapital för att värva från den högsta hyllan.

Men sportchefen säger samtidigt att han inte kommer att stressa fram en ersättare.

– Det är klart att det förändrar en del när vi förlorar en center. Vi kommer ersätta honom på något sätt så småningom. Sen ska vi inte stressa in i någonting, det ska vara rätt profil som blir tillgänglig och som vi kan försöka locka till oss, säger han till tidningen.

Sjöström öppnar för att det kan bli så att Rögle inte ersätter Abols innan säsongsstart.

– Vi har en bra stomme och en bra trupp som kan starta säsongen. Sen kan vi komplettera med något längre fram. Det får förutsättningarna styra, vad som finns tillgängligt och vad vi kan få för typ av spelare som vill spela SHL.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln