Red Wings dröm lever – tack vare Raymond

Publicerad: 16 april 2024

Lucas Raymond blev stor matchhjälte för Detroit Red Wings när de kom tillbaka från 1-4-underläge mot Montreal och tillslut kunde vinna efter övertid med 5-4.

Säsongen stod på spel för Red Wings som var tvingade att vinna för att hålla slutspelshoppet vid liv. Det såg dock riktigt illa ut - efter lite mer än halva matchen hade Montreal en betryggande ledning med 4-1.

Detroit spelade upp sig ordentligt i den tredje perioden - Alex DeBrincat reducerade till 3-4 med dryga tio minuter kvar och Red Wings tog därefter över matchen fullständigt.

En minut och sjutton sekunder återstod när Lucas Raymond fick pucken vid förlängd mållinje - tog ett par skär upp och kunde överlista Sam Montembeault som sjunkit djupt in i kassen.

Matchen gick till övertid - där Detroit två gånger om träffade ribban - innan Raymond i samspel med Dylan Larkin, återigen klev fram och skickade in det förlösande målet som gör att Detroit delar den sista slutspelsplatsen med Capitals med en match kvar att spela. Red Wings möter återigen Canadiens - imorgon i Montreal.