HockeyNews
PLUS

Örebro säkrar upp Liv – skriver hybridkontrakt

Herman Liv
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 22 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro säkrar upp och skriver kontrakt med målvaktstalangen Herman Liv, 17.
Det meddelar klubben på måndagen.
– Vi ser Herman som en framtidsman och gillar verkligen hans noggrannhet samt höga tävlingsnivå, säger sportchefen Henrik Löwdahl.

Målvakten Herman Liv går in på sin fjärde säsong i Örebro. Förra säsongen var han med att bärga guld i J18-SM, silver i J20-SM och brons i U18-VM. 17-åringen fick också chansen att sitta på bänken under en SHL-match.

Nu står det klart att Örebro säkrar upp talangen och skriver ett tvåårigt avtal med målvaktstalangen.

ANNONS

– Jag har trivts väldigt bra sedan dag ett här i Örebro. Jag har fått en bra utbildning och ser verkligen fram emot att fortsätta jobba hårt för att ta nästa steg i min karriär. Det finns mycket att lära från Enroth, Artzen och alla tränare, nu får jag chansen att fortsätta göra det och det ska bli kul att dra igång en ny säsong, säger Liv på klubbens hemsida.

ANNONS

Eftersom Herman Liv inte haft speltid i SHL och på så sätt inte kan erbjudas ett rookieavtal blir det nya avtalet ett hybridavtal mellan junior och A-lagskontrakt.

– Herman har imponerat på oss under sina år i Örebrotröjan. Vi ser Herman som en framtidsman och gillar verkligen hans noggrannhet samt höga tävlingsnivå. Att vi nu kan fortsätta jobba tillsammans med Herman i minst två år till, samtidigt som han blir en naturligare del av SHL-laget, känns både spännande och inspirerande, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS