HockeyNews
PLUS

Publikfavoriten: "Redo för den rollen"

(20401) Jesper Kokkonen/HV71
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 21 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Jesper Kokkonen återvänder till Vimmerby Hockey efter att ha spelat sex år i Hockeyallsvenskan och SHL. Forwarden, som tidigare var en poängmaskin för klubben, är nu redo att ta en ledande roll när VH debuterar i Hockeyallsvenskan.

– Jag är redo för den rollen. Förhoppningsvis är jag både en bättre, mognare och mer rutinerad spelare nu, säger han till Dagens Vimmerby.

Kokkonen blev snabbt en publikfavorit under sina tre år i Vimmerby, där han noterade imponerande 110 poäng på 118 matcher. Efter en särskilt framgångsrik säsong 2017/2018 lockades han till BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan och har sedan dess även spelat för HV71 och Västerås IK.

Fastän han hade ett år kvar på sitt avtal med Karlskoga, valde både Kokkonen och klubben att gå skilda vägar. På lördagen offentliggjordes att han återvänder till Vimmerby med ett kontrakt som sträcker sig över två år.

ANNONS

– Jag vet att jag trivs i Vimmerby och det är ett bra ställe för hela familjen. Speciellt vår äldsta dotter pratar mycket om flytten och att det är från Vimmerby hon kommer, säger han till Dagens Vimmerby.

ANNONS

När det stod klart att han skulle lämna Karlskoga, blev Vimmerby ett självklart alternativ för Kokkonen.

– Jag stängde aldrig någon dörr där, och det ska bli riktigt kul att spela i Hockeyallsvenskan med Vimmerby, säger han till Dagens Vimmerby.

Kokkonen ser fram emot att hjälpa Vimmerby att etablera sig i Hockeyallsvenskan. Han och familjen planerar att flytta ner i slutet av månaden för att vara på plats vid lagets återkomst i början av augusti. Han siktar på en framgångsrik säsong med många inspirerande matcher, inklusive de efterlängtade Smålandsderbyna.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS