HockeyNews
PLUS

Prisad talang lånas ut till allsvenskan

Leo Sahlin Wallenius
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Backen Leo Sahlin Wallenius lånas ut från Växjö till Nybro.

18-åringen skrev rookiekontrakt med SHL-klubben i maj och utsågs till säsongens bästa J20-spelare.

ANNONS

Skövde IK-produkten Leo Sahlin Wallenius hann med mycket förra säsongen. Han skrev sitt första seniorkontrakt med Växjö och utsågs till bästa J20-spelare efter att ha gjort 42 poäng på 43 matcher. Han var även med om att ta brons på U18-VM och blev senare draftad av San Jose Sharks.

Nu blir det spel i allsvenskan för honom. Han kastas rätt in i en träningsmatch med Nybro mot Södertälje på fredagskvällen.

  • Jag har haft en bra träningsvecka här i Växjö så det ska bli kul att få avsluta med match i Nybro mot Södertälje, säger Leo Sahlin Wallenius till Växjös hemsida. Det blir perfekt för Leo att få mycket istid på bra nivå. Han kommer fortsatt att träna med oss men lånas ut till Nybro för spel när det passar, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

  • Till morgondagens match har vi några skavanker på våra backar vilket gjort det lägligt att ta in Leo, som får lära känna vår miljö och bekanta sig med verksamheten här i Nybro. Han kommer att spela mot Södertälje och sedan får vi se vad som sker i framtiden, säger Nybros sportchef Mikael Aaro till sin klubbs hemsida.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln