HockeyNews
PLUS

Fick lämna FBK – klar för nytt SHL-lag

Pelle Prestberg
Bildbyrån

Publicerad: 16 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle har gjort klart med en ny assisterande tränar inför nästa säsong.

Hockeynews har tidigare rapporterat att Pelle Prestberg ska ha varit högaktuell för en roll som assisterande tränare i Rögle, nu är det också bekräftat.

49-åringen som fick gå från Färjestad för ett tag sedan bildar en tränarstab tillsammans med Roger Hansson, Max Bohlin och Peter Hirsch.

– Det har varit en bra kommunikation mellan mig och Hampus (Sjöström), sen har jag pratat mycket med Roger (Hansson) och Daniel (Koch). De har lagt fram ett jobb till mig som jag tycker ser väldigt kul och intressant ut. Det passar mig jättebra och det kändes rätt när det blev allvar, säger Prestberg till klubbens hemsida.

ANNONS

Prestberg har ett långt cv inom hockey, främst som spelare men också som tränare. Som aktiv vann han tre SM-guld med Färjestad och spelade upp Leksand i SHL 2013. Han har dessutom ett SM-guld från 2022 med Färjestad som assisterande tränare.

– Jag har erfarenhet från att ha varit med och vinna. Både som spelare några gånger, men också som ledare. Jag vet vad som krävs, men sen är det väldigt små marginaler som gör att man går hela vägen. Det blir ett långt arbete, det är inget som man gör på en vecka. Det är en lång säsongs jobb innan man får möjlighet att stå där som vinnare. Men kan jag vara med och bidra på något sätt till att Rögle ska ta det där första guldet är ingen gladare än jag, säger Prestberg.

ANNONS

Sportchef om Prestberg

Hampus Sjöström är nöjd över tillskottet.

– Pelle är en bevisad vinnare, både som spelare och ledare och kommer bidra med värdefull erfarenhet. Han är slipad i taktiska detaljer offensivt och kommer vara ett bra bollplank till våra forwards. Vi gillar hur han kompletterar vår tränarstab. Pelle vet vad som krävs för att prestera på högsta nivå och vi är väldigt glada över att välkomna honom till Bandyklubben, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström.

Se alla matcher i SHL och Hockeyallsvenskan – spara 1200 kronor med Hockeynews! Supererbjudande på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL Gå till erbjudandet

Äntligen ispremiär: Hockeynews plus GRATIS i 2 mån (spara 138kr). Skaffa PLUS! Ord pris 69/mån. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS