HockeyNews
PLUS

Pressat Nybro mot Brynäs – här är ny smäll

Filip Eriksson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 22 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Nybro ligger under med 3–0 i matcher mot Brynäs i den allsvenska kvartsfinalen.
Och nu kommer nästa tunga smäll.

SHL-laget Växjö kallar tillbaka Filip Eriksson från Nybro där han har varit den bäste spelaren under en längre tid.
”Hans tid i klubben kan inte beskrivas på något annat sätt än en total succé. På 26 matcher i Vikingströjan har Eriksson gjort 27 poäng (12+15) och varit en stor bidragande orsak till att vi spelar kvartsfinal mot SHL. Nu står det klart att Växjö Lakers väljer att kalla hem Eriksson för vidare spel i SM-slutspelet”, skriver Nybro på sin hemsida.

Har nätat mot Brynäs

Troja/Ljungby-fostrade Filip Eriksson, 19, som är draftad av NHL-klubben Montreal, har gjort två mål och en assist på matcherna i åttondelsfinal och kvartsfinal.
Under hösten spelade han 29 SHL-matcher för Växjö och stod för sex assist. I och med att Växjö nu kallar tillbaka Filip Eriksson har han gjort sin sista match för Nybro den här säsongen.

Nybro hyllar Filip Eriksson

Vikings ligger under med 3–0 i matcher mot Brynäs.
– Filip har verkligen hjälpt oss enormt mycket under sin tid här. Det är kul att se hur han har utvecklats i vår verksamhet och bidragit stort till vårt spel. Jag vill tacka både Filip och Växjö Lakers för ett gott samarbete, samtidigt som jag önskar dem stort lycka till i SM-slutspelet, säger Nybros avgående sportchef Rasmus Aro till klubbens hemsida.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!