HockeyNews
PLUS

Öppnar upp sig om beslutet att bryta kontraktet

Kim Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 21 april 2024

FacebookXWhatsApp

25-åringen var Björklövens poängstarkaste back det första året. Det andra året blev inte lika lyckat och parterna har valt att bryta kontraktet. Nu öppnar 25-åringen upp sig om beslutet.

Kim Johansson stod för en succé under sitt första år i Björklöven. 25-åringen blev Umeålagets poängstarkaste back efter att ha noterats för 29 poäng.

I år blev säsongen inte lika lyckad. 10 poäng var vad han åstadkom i grundserien och trots ett år kvar på kontraktet väljer man att gå skilda vägar.

Beslutet att lämna Björklöven ett år tidigare än planerat var tufft.

– Helst vill jag spela i SHL med Björklöven men samtidigt vill jag framåt i min karriär och jag tror inte att jag kommer att slå igenom med en defensiv roll. Sedan har det varit en process i och med att jag hade kontrakt och man ska komma överens om vissa saker, säger han till VK.

Oviss framtid

Han och familjen har trivts väldigt bra i staden.

– Vi hade kunnat se det som hemma för en lång tid framöver där vi skaffat oss vänner för livet. Sedan har vi fått barn här och det betyder mycket så klart. Men det var hockeyn som fick tala och vi kände väl att man inte har en så lång karriär som hockeyspelare. Sambon hade helst stannat i stan och det var ju min utgångspunkt också, men klubben såg mig i en roll som jag inte riktigt ville ha.

Backens framtid är oviss, men ryktena har sagt Finland.

– Jag har inte skrivit på någonstans. Jag har sett ryktena som varit men jag har inte bestämt mig. Men jag har sagt att jag vill testa ett utlandsäventyr, sedan var det blir får man se. Familjen ska få säga sitt och det ska passa grabben också, säger Kim Johansson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)