HockeyNews
PLUS

Pooley har ringat in datumet för derbyt

Scott Pooley
Foto: Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 14:54

FacebookXWhatsApp

AIK har fått in den amerikanske toppforwarden Scott Pooley.

Redan i hans första match blev det poäng och seger. Nu väntar hemmadebut på Hovet – och nästa vecka är det derby mot Djurgården.

– Man har redan ringat in datumet i kalendern, säger Pooley till Hockeynews.

ANNONS

Scott Pooley, 30, är värvad till AIK från Björklöven för att vara en poänggörare och matchvinnare.

Pooley, som bor i Rhode Island en timme söder om Boston, flögs in från Boston till Köpenhamn via Amsterdam förra veckan.

– De plockade upp mig, körde till Nybro där jag träffade laget på torsdag eftermiddag och spelade i fredags och sedan kom jag hit till Stockholm, säger han till Hockeynews på Hovet.

Stark kedja direkt i AIK

Pooley parades ihop med förre Björklövenkamraten och nyförvärvet Jordy Bellerive i sin AIK-debut borta mot Nybro i fredags. Då hade han mer eller mindre bara landat med flyget från USA.

– Det var en resa det, men jag nyfiken på att komma hit så klart. När adrenalinet kommer igång är det lätt att glömma bort resan. Det var riktigt roligt att komma in i en match och komma in i gruppen här.

Scott Pooley hade assist till AIK:s 1–0 mot Nybro och han var på isen i powerplay när AIK satte punkt med 2–0. En lyckad start i AIK på det viset.

ANNONS

– Jag tycker att vår kedja spelade riktigt bra och vårt lag spelade väldigt bra. Och de hade en bra match innan det, i onsdags eller när det var. Vi fick till ytterligare en fullträff i Nybro så det gäller bara att fortsätta på det spåret, säger Pooley.

"Vet att starten har varit lite upp och ner"

Han har under sommaren och hösten följt AIK och vet att det gick lite trögt inledningsvis.

– Jag vet att starten har varit lite upp och ner och killarna har pratat om det. Allt vi kan göra är att blicka framåt. Vi har en riktigt bra grupp och som jag sa, en dag i taget och en match i taget. Ser fram emot imorgon.

Scott Pooley gör sin första match på Hovet mot Vimmerby. Det är mycket nytt för honom i början i både AIK och Stockholm. Men han känner Gerry Fitzgerald som har tagit hand om honom på bästa sätt.

– Ja, jag lärde känna Gerry i Björklöven och vi har haft kontakt sedan dess. Vår fruar är väldigt bra vänner och vi var på Gerrys och Katies den här sommaren så det var härligt att se honom där och så klart skönt att se ett bekant ansikte när man kommer till en ny stad och ett nytt lag. Det blir lättare när man kan ha nån att luta sig emot när det gäller att hitta till mataffären och såna saker. Det har varit lätt att finna sig tillrätta med Gerry här.

ANNONS

Öste in poäng i Löven

Scott Pooley är från Indiana, men har bott på olika ställen. Senast i karriären spelade han två år för Björklöven i Umeå. Och den vasse högerskytten fick ihop 49 mål och totalt 92 poäng utan att missa någon av de 104 matcher.

Vad tror du skillnaden blir här jämfört med Björklöven?

– Vet inte. Det är en tävlingsinriktad liga. De har ett bra lag i år och vi har också ett bra lag. De har haft lite framgång tidigt och jag har förstås en del vänner kvar i det laget. Jag är verkligen exalterad över möjligheten att spela här. Att bo i Stockholm blir en cool upplevelse för mig personligen och jag är spänd på att se vad Stockholm har att erbjuda och spela här på Hovet.

Och så har ni i AIK derby hemma mot Djurgården den 16 oktober?

– Ja, jag har sett alla möjliga klipp på sociala medier från de matcherna och man har redan ringat in datumet i kalendern. Vi har några matcher innan dess och det blir en kul match och den är som sagt inringad.

Pooley får ”mjukstarta” på Hovet hemma mot Vimmerby.

– Jag ser fram emot det och är exalterad. Jag ska spela mitt spel och inte ha så mycket press ungefär som i förra matchen. Det är förstås speciellt att komma in sent och jag hade inte möjlighet att spela några träningsmatcher. Jag ska försöka att inte tänka så mycket utan bara fortsätta gå ut och ha roligt.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln