HockeyNews
PLUS

Polisanmälan efter pyroteknik och bråk

Västerås Djurgården pyro
Foto: Aron Broman/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:26

FacebookXWhatsApp

Mötet mellan Västerås och Djurgården avbröts på grund av pyroteknik i djurgårdsklacken.
När arenan utrymdes blev två funktionärer utsatta för fysiskt våld. Svenska ishockeyförbundet anmäler händelserna.
– Det är ett fåtal individer som förstör för den stora delen av besökare och TV-tittare som bara vill se hockey, säger förbundets säkerhetschef Abbe Törsleff.

ANNONS

Pyroteknik i djurgårdsklacken under matchen VIK-Djurgården i fredags utlöste brandlarmet och de 4 127 åskådarna tvingades lämna arenan.
Matchen fick ett avbrott på 50 minuter. Medan publiken lugnt lämnade ABB Arena stannade ett 30-tal åskådare i de respektive klackarna kvar på sina ståplatssektioner och det var först efter det att lagkaptenerna Konstantin Komarek och Marcus Krüger ryckt in för att tala supportrarna tillrätt som de lämnade bygget.
Enligt Svenska ishockeyförbundet fick ett flertal publikvärdar och annan personal verbala hot riktade mot sig och två funktionärer blev även utsatta för fysiskt våld.

Polisanmälan är på väg

Svenska ishockeyförbundet kommer att polisanmäla händelserna. Det råder nolltolerans mot pyroteknik.
– Detta är något vi alla måste ta krafttag mot, säger Abbe Törsleff, säkerhetschef på Svenska Ishockeyförbundet till hemsidan.
Det blev omvisitation för att kunna släppa tillbaka publiken in i Västerås. Men en stor andel av publiken valde att gå hem istället för att se klart matchen på plats.
– Vi vill framföra en stor eloge till Västerås IK som agerade föredömligt under de utmanande förutsättningar som rådde i samband med utrymningen av arenan. Även dialogen med Djurgårdens IF fungerade mycket bra, säger Törsleff.
Han fortsätter:
– Vi har utmaningar, men följer en linje som vi och myndigheterna tror är den bästa för att uppnå en positiv supporterkultur.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln