HockeyNews
PLUS

Poängkungen förlänger med Växjö Lakers: ”Fått mig att känna mig som hemma”

(8819) Brendan Shinnimin
Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Han har varit en av Växjös mest tongivande offensiva spelare de två senaste säsongerna. Nu står det klart att Brendan Shinnimin förlänger kontraktet med två år.

– Staden och organisationen har verkligen välkomnat mig och fått mig att känna mig som hemma, säger forwarden till Växjös hemsida.

SHL presenteras av ATG Sport

Brendan Shinnimin kom till Växjö Lakers från kazakiska KHL-laget Barys Astana inför säsongen 2017/2018. De två senaste säsongerna i Smålandsklubben har inneburit stor succé. På 109 matcher har han stått för 82 poäng och därmed varit en väldigt tongivande offensiv spelare för laget, inte minst när man 2017/2018 tog SM-guld.

Nu står det klart att det blir en fortsättning i Växjö-tröjan. Shinnimin är klar för två nya år. Det meddelar klubben på sin hemsida under måndagskvällen.

– Jag är extremt taggad över att har skrivit på för två nya år. Staden och organisationen har verkligen välkomnat mig och fått mig att känna mig som hemma. Jag kan knappt vänta tills säsongen drar igång så jag kan få vara med och hjälpa Växjö Lakers vinna LeMat igen och samtidigt spela inför de bästa fansen, säger Shinnimin till klubbens hemsida.

Växjös sportchef Henrik Evertsson är nöjd över kontraktsförlängningen.

– Det känns givetvis väldigt kul att ha Shinni i laget även fortsatt. Han växte förra året ut till en väldigt viktig spelare för oss. Alltid påkopplad och ofta med produktion när vi behövde det. Med den generationsväxling som pågår är vi väldigt glada att ha honom med de kommande två säsongerna som en av våra kulturbärare, säger han till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!