HockeyNews
PLUS

PERSSON: ”Nu får det vara slutsnackat”

Jakob Silfverberg Mattias Persson
Foto: Sven Lindwall
ANNONS

Publicerad: 5 september 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs vann komfortabelt med 4–1 mot Björklöven i Ljusne.
Här är Hockeynews Mattias Perssons fem punkter från matchen.

ANNONS

Slutsnackat om Silfverberg

Det har pratats om att han var slut och att han inte skulle klara av SHL-tempot. Men nu har jag sett tillräckligt av Jakob Silfverberg för att konstatera att hemvändaren blir en toppspelare för Brynäs i SHL. Sättet han ter sig ute på isen, hur han vinner lösa puckar och spelsinnet, det är sådan klass på allt. Målskyttet har det inte heller varit något fel på så här långt och även om han inte gör 50 poäng (säger inte att han inte kan göra det) i vinter så kommer han betyda så enormt mycket för Brynäs med sitt tvåvägsspel och sätt att leda ute på isen.

Det är för dåligt!

Så sent som under onsdagen fick mötet mellan AIK och Västerås avbrytas på grund av den imma som skapades av värmen utanför Hovet. Den här kvällen hade isen svårt att frysa, vilket gjorde att matchen försenades med nästan 20 minuter. Självklart är det inte helt lätt att hantera en ishall i högsommarvärme, men arrangörerna borde definitivt vara bättre förberedda än så här när det är 23 grader ute.

Knappast vad Björklöven behöver

Björklöven saknar redan Jesper Lindgren på grund av skada. Dessutom ansluter Tim Theocharidis först senare på grund av skatteskäl. I den första perioden mot Brynäs tvingades även Martin Fransson kliva av med en skada. Det innebär att Björklöven nu bara har fyra ordinarie backar att tillgå och med knappa tre veckor kvar till seriestart var det inte vad Löven behövde.

Matchfakta

Björklöven – Brynäs 1–4 (0-0, 1-1, 0-3)

Första perioden:
Andra perioden: 1–0 (27:12) Fredrik Forsberg (utan assist), 1-1 (29:55) Johan Larsson (Miks Indrasis, Anton Rödin) Tredje perioden: 1–2 (40:17) Johan Larsson (Miks Indrasis, Jakob Silfverberg), 1–3 (43:23) Viktor Persson (Charles-Edouard D'Astous, Johan Larsson), 1–4 (53:38) Simon Bertilsson (Johan Larsson)

Skott: 13-38 Utvisningar: IFB 3X2 BIF 2X2
Domare: Mikael Nord, Carl Von Sivers
Publik: 603

Drömcomeback

Tillbaka från landslagsuppdrag och rakt in i kedja med Johan Larsson och Jakob Silfverberg. Då tackade Miks Indrasis för förtroendet och visade sin offensiva spets direkt. Lettländaren svarade för ett fint förarbete till Johan Larsson två gånger om. Det är så klart oerhört viktigt att spelarna "som ska göra det" kommer i gång redan nu.

Var det här han spelade till sig ett kontrakt?

Brynäs, som blir utan Christian Djoos kommande fyra till sex veckorna, bestämde sig sig för att testa klubblöse Viktor Persson. Det beslutet lär sportchef Johan Alcén knappast ångra nu. Tanken var först bara att han skulle träna, men i tisdagens match mot Djurgården fick han chansen att visa upp sig även i matchspel. En fin insats där följdes upp av en än mer imponerande insats mot Björklöven – där han även fick bli målskytt. Det är väl ingen högoddsare på att Persson snart är en permanent Brynässpelare.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln