HockeyNews
PLUS

Målvaktens passning till Brynäs-supportrarna

Tex Williamsson.
Foto: Bildbyrån.

Publicerad: 18 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Tex Williamsson fortsatte med sitt storspel i den första kvartsfinalen och såg till att Nybro störde Brynäs rejält.
Den 33-årige målvakten, som har en speciell relation till Gävle-klubben är dock inte särskilt imponerad över slutspelstempen i staden.
– Man kan väl hoppas på att det ska vara fullsatt när det är slutspel, säger han.

Nybro störde Brynäs rejält i den första kvartsfinalen och en stor anledning till det stavas Tex Williamsson som räddade 36 skott och stod för flera fenomenala räddningar.

Det var Nybro som tog ledningen i den tredje perioden i det första mötet, men smålänningarna släppte sedan in två snabba mål och föll under ordinarie tid. Därmed står det 1–0 i matcher till Brynäs.

– Vi fick matchen dit vi ville och hade 0–0 inför sista. Tyvärr fick vi målet lite för tidigt och trodde att vi kunde spela av de återstående 17 minuterna, samtidigt som de höjde sig en växel till. Det var lite slarvigt, säger målvakten när Hockeynews träffar honom i Monitor ERP Arena på måndagen.

Vad tror du det betyder att ni ändå störde dem så pass mycket för resterande del av matchserien?

– Jag hoppas att vi satt oss i respekt inför morgondagen. Vi har visat att vi inte kommer hit för att bli överkörda i alla fall. Slutspel är slutspel, det kan variera väldigt mycket, men nu handlar det inte om att ha fina siffror utan att vinna eller förlora.

Inför matchserien sa Tex Williamsson att Nybros chans är att sno minst en match i Gävle och efter den första ronden skickar han en passning till alla Brynäs-supportrar.

– De har väl kanske inte så mycket publikstöd imorgon heller, det kommer väl lite senare om de tar sig vidare. Jag vet inte om publiken i Gävle förväntar sig semi- eller final, säger han.

Du var inte nöjd med publikstödet i söndags?

– Nja, man kan väl hoppas på att det ska vara fullsatt när det är slutspel, säger han och syftar på att det var 1397 tomma stolar i match ett.

Den 33-årige Nybro-keepern är dock inställd på att det blir tuffare i rond två.

– Brynäs har vilat i nio dagar och första matchen handlar alltid om att komma i gång, samtidigt som de kanske trodde att de skulle bli lättare än vad det var. Det kommer nog bli tuffare nu, säger han.

Matcherna mot Brynäs betyder lite extra mycket just för Tex, då det var hans lag som ung och där han dessutom hade en pappa som var engagerad i supporterklubben.

– Brynäs är ett av mina barndomslag och pappa håller fortfarande på dem i grund och botten, det gör väl jag också lite. Samtidigt får jag min dagliga dos av hockey, så det är inte så att jag hejar eller följer dem så mycket längre.

Skulle det göra ont att slå ut dem?

– Lite skulle det väl, säger han skämtsamt. Nej, det hade bara varit roligt för Nybro, men skulle Brynäs slå ut oss lovar jag att jag kommer heja på dem.

Tex Williamsson är en av få spelare i Nybro med allsvensk slutspelserfarenhet och var med när Modo gick upp till SHL i fjol. Tre matcher in i slutspelet har han växt ut till ett monster för motståndarna och räddat 94.4 procent av skotten.

När Hockeynews frågar honom om varför han växer när det gäller säger han:

– Jag vet inte om det är något speciellt, men jag trivs när det står lite mer på spel och jag har en chans att bli hjälte. Det är extra roligt nu när vi är lite underdog och vi får tillbringa mycket tid i egen zon, då kan jag sticka ut lite mer.

Kan Nybro göra en Oskarshamn och skrälla sig upp?

– Ja, varför inte? Kan de så kan vi.

Vad talar för att ni skulle lyckas slå ut Brynäs?

– Det är väl om de skulle underskatta oss lite och tror att det ska gå för lätt. Säg att vi snor en match här och de sedan ska ner till Nybro där det inte är lätt för något lag, då tror jag vi har en bra chans.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!