HockeyNews
PLUS

Paragrafstrul i Luleå – "tillämpats på olika sätt"

Coop Norbotten Arena
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 1 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Det har framkommit att Luleå Hockeys styrelseregelverk inte alltid har följts. Jörgen Ericsson, ordförande för föreningens valberedning, medger att regeln om vem som kan väljas in i styrelsen har "tillämpats på olika sätt", säger han till Kuriren.

Vid förra veckans årsmöte föreslog en medlem den tidigare klubbdirektören Thor Stöckel som kandidat, istället för de av valberedningen föreslagna Maria Lundgren och Jesper Josbrant.

Valberedningens ordförande Jörgen Ericsson meddelade på mötet, enligt Kuriren, att Thor Stöckel inte var valbar eftersom han, enligt en paragraf, inte är medlem i föreningen, vilket avslutade diskussionen om honom.

Men Ericsson kan inte garantera att alla styrelsemedlemmar under hans tid varit röstberättigade. Exempelvis är det osäkert om Johanna Grimståhl, som valdes in 2020, var medlem tillräckligt länge. "Jag har lagt 2020 bakom mig, men regeln har tillämpats på olika sätt," säger Jörgen Ericsson till Kuriren.

Johanna Grimståhl är dock säker på att hon var medlem vid valet, men kan inte svara på när hon blev det eller om föreningen kontrollerade hennes medlemskap. "Ni får kolla med de ansvariga," säger hon till Kuriren.

Luleåfans ordförande Tomas Andersson påpekar vikten av föreningsdemokrati och hoppas att framtida avvikelser undviks. "Små omedvetna eller medvetna undantag i dag kan leda till större i framtiden," säger han till Kuriren.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln