Panthers nollade Rangers – Forsling dominant

Forsling Florida Rangers

Publicerad: 23 maj 2024

Florida Panthers och Gustav Forsling framförallt kvävde New York Rangers under den första matchen i Madison Square Garden och vann rättvist med 3–0.

Panthers spände musklerna direkt när de vann första matchen i konferensfinalen.

Gustav Forsling var i vanlig ordning dominant i defensiven och låg även bakom det matchavgörande 1–0-målet när han följde med upp i anfallet – Linköpingssonen tog med sig pucken in i Rangers zon och la över den till Matthew Tkachuk som med ett distinkt handledsskott överlistade Igor Shesterkin i kassen, 16.26 in i den första perioden.

Rangers hade några sporadiska chanser, ett par frilägen och stolpskott, men Florida kontrollerade i övrigt matchen och lyckades kväva Rangers offensiv och vann rättvist.

Styrde in pucken i eget mål

Oliver Ekman Larsson och Kevin Stenlund gjorde båda en stabil insats och den förstnämnde skickade in 2–0, som dock blev bortdömt, efter att Ryan Lomberg varit inne i målområdet och stört "Storken" strax innan.

Rangers skapade lite tryck i slutskedet av matchen – Alexis Laffreniere blev dessvärre otursgubbe när han styrde in Panthers 2–0-mål i egen kasse, med dryga fyra minuter kvar av matchen.

Räddade elva skott i tredje

Sam Bennet fastställde slutresultatet 3–0 i öppet mål och Sergei Bobrovsky fick hålla nollan i öppningsmatchen mellan lagen.
Den ryske burväktaren räddade 23 skott, varav elva i sista perioden när Rangers först jagade en kvittering innan Panthers kunde utöka och punktera matchen.
Under natten mot lördag svensk tid avgörs rond två och även den gången i Madison Square Garden.