Edmonton Oilers
Panthers seger
ANNONS

Publicerad: 25 juni 2024

SUNRISE. Florida bröt trenden i finalserien. Panthers blev mästare inför hemmafansen i natt.

ANNONS

Florida fick en drömstart på den sjunde och avgörande finalen i natt.
Carter Verhaeghe gav hemmalaget ledningen efter bara 4.27 i första perioden – men Oilers replik kom omgående.

Snabb replik

Mattias Janmark – som varit strålande i slutspelet – kvitterade till 1-1 efter 6.44. Det var en sprakande inledning på den avgörande finalmatchen men vi gick till första pausvilan i likaläge, 1–1.

Andra perioden förblev mållös och Panthers höll undan inför hemmafansen i Amerant Bank Arena.
Det här blev första titeln i klubbens historia.
Oliver Ekman-Larsson, Gustav Forsling och Kevin Stenlund blev mästare i natt efter en högdramatisk finalserie.

Panthers skrev hisoria

Panthers vvann tre första matcherna men drömläget förvandlades till ett mardrömsläge efter att Edmonton vunnit tre raka och tagit sig tillbaka inför nattens drmatiska avgörande.

2–1-segern inför hemmafansen i Amerant Bank Arena innebär att klubben skriver hirstoria som mästare i NHL för första gången.
Sam Reninhardt blev stor matchvinnare med sitt 2–1-mål i andra perioden.

(Läs mer om avgörandet inom kort på sajten)

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.