HockeyNews
PLUS

Panelen: Värvningarna som kommer flippa och floppa i SHL

Panelen

Publicerad: 18 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Varje år sker det både flipp- och floppvärvningar i SHL.
Nu har det blivit dags för Hockeynews panel Mattias Ek och Mattias Persson att syna nyförvärven och försöka förutse sina tre flippar respektive floppar kommande säsong.

Mattias Ek, reporter

Kommentar:

Flippar: 1. Christian Djoos, Brynäs
Kommentar: Stanley Cup-mästare med Washington. Spelskicklig. Allround. Brynäsare. Mitt i karriären. Det går liksom knappt att tänka sig en mer klockren värvning. 2. Brian O'Neill, Luleå
Kommentar: Tänk att få spela med Linus Omark. Och tänk att få spela med Brian O'Neill. Det här är vad båda kommer att känna i höst, tror jag. De är jämngamla och gillar att ha roligt på isen. Det är vad jag ser framför mig att de kommer att ha. 3. Michael Brandsegg Nygård, Skellefteå
Kommentar: Så ung, så mogen, så fysiskt stor och med ett så fruktansvärt hårt handledsskott. Efter rajtskyttar som David Rundblad, Adam Larsson, Bud Holloway, Oscar Möller, Jonathan Pudas, Axel Sandin Pellikka och Elias Salomonsson kommer nu Brandsegg Nygård. Han kommer att passa perfekt in här.

Floppar 1. Patrik Karlkvist, Örebro
Kommentar: Med tanke på den tunga säsongen han kommer ifrån med Oskarshamn och med tanke på vad han förväntas leverera i Örebro vete tusan om det kommer att bli så lyckat. Men är det någon som har styrkan, modet och isen i magen för att lyckas så är det "Karla". Däremot tycker jag att oddsen talar emot honom i Örebro.

2. Christian Heljanko, Linköping
Kommentar: Han kan ha tagit på sig det mest otacksamma jobbet i SHL. Att ersätta Marcus Högberg. I LHC. Heljanko har erfarenheten för att fixa det. Men trots att Linköping har väldigt bra backar behövde Högberg vara väldigt bra för att rädda segrar åt Linköping. Vi får väl se!

3. Jakob Silfverberg, Brynäs
Kommentar: Den som tror att Silfverberg har kommit hem för att göra över 30 poäng får nog tänka om. I förra årets VM där den skicklige högerskytten var lagkapten för Tre Kronor blev det ingen poäng på åtta matcher. Men om man nöjer sig med att Silfverberg jobbar hårt och bidrar till laget på en rad andra sätt blir man nog mer tillfreds. Frågan är om det räcker...

Mattias Persson, reporter

Flippar:

1. Michael Brandsegg-Nygård, Skellefteå
Kommentar:
Det är svårt att utelämna Brandsegg-Nygård på flipplistan, ska jag villigt erkänna. Jag är så oerhört övertygad om att norrmannen och Skellefteå kommer bli en perfekt match. Skellefteå har verksamheten, medan norrmannen har skottet, fartet och skillsen för att bli en riktig attraktion även i SHL.
2. Markus Nurmi, Luleå
Kommentar:
Thomas Fröberg har följt varenda skär Markus Nurmi tagit i finska ligan i och med att sonen Linus Fröberg spelat i samma lag, så med det sagt har jag svårt att se finländaren bli en floppvärvning. Nurmi är i rätt ålder, har ett bra skott och har både storleken och skillsen för att lyckas i SHL. Jag tror att vi kan förvänta oss någonstans runt 30 pinnar från 26-åringens klubba i vinter.
3. Lassi Thomson, Malmö
Kommentar:
En spelare jag fått väldigt goda vitsord om. Draftad i förstarundan av NHL-draften 2019 men har aldrig riktigt lyckats slå sig in borta i NHL. Tar nu ett steg tillbaka i karriären och med mycket förtroende i Malmö tror jag det här blir toksuccé. Högerfattad skytt, bra på skridskorna och dessutom stark i försvarsspelet kan väl inte gå fel i SHL?

Floppar:

1. Charles-Édouard D'Astous, Brynäs
Kommentar:
Minns ni Thomas Gregoire? Det är väl knappt med tanke på vilket litet avtryck han satte i Rögle. D'Astous och Gregoire har väldigt lik karriärbana och det är bara något som säger mig att det här inte blir bra. Ska visserligen vara bättre på fötterna och tuffare än Gregoire, men nej jag tvivlar. 2. David Quenneville, Örebro
Kommentar:
David Quenneville är värvad till Örebro för att ersätta Samuel Johannesson och med det kommer också förväntningar. Spontant är jag tveksam till om han kommer att motsvara dem. Lär säkert göra en del poäng i powerplay, men lär också ligga bakom ett och annat baklängesmål som i Oskarshamn. 3. Marcus Eriksson, Skellefteå
Kommentar:
Gör debut i SHL som 38-åring och bara det i sig är häftigt. Om det blir lyckosamt är jag däremot mindre övertygad om. Här vet jag att många inte håller med mig. Min farhåga är att spelgeniet kommer få problem med tempot och det uppstyrda försvarsspelet i SHL och att Hockeyallsvenskan som liga helt enkelt passar honom bättre. Visserligen är det en low risk high reward-värvning, men jag är mycket tveksam till om Skellefteå får ut så mycket av Eriksson så att det var värt att värva honom.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!