HockeyNews
PLUS

Panelen: Steen kommer skörda frukterna

Panel NHL Sjöberg Lindquist
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:02

FacebookXWhatsApp

Philip Broberg fick en drömstart i Blues efter den uppmärksammade klubbytet och Florida Panthers visar att de har stor tro på bröderna Boqvist.

Panelen med Viaplays Jonatan Lindquist och Henrik Sjöberg efter nattens premiärmatcher i Nordamerika.

ANNONS

Jonatan Lindquist, reporter Viaplay

Philip Broberg spelade över 20 minuter och blev målskytt i Bluesdebuten – kommer Edmonton få ångra att de inte matchade St Louis offer sheet?

– Det sved säkerligen för GM Stan Bowman att släppa en spelare som säkerligen hade kunnat hjälpa Oilers under kommande åren - men för Edmonton handlar allt här och nu. Man kan inte tänka på något annat när man har Connor McDavid och Leon Draisaitl på toppen av sina respektive förmågor. Så det handlar inte så mycket om ånger för Oilers som att Blues kommer känna sig väldigt nöjda. Doug Armstrong läste situationen perfekt och Alexander Steen kommer skörda frukterna av det när han tar över som GM och styr Blues in i framtiden.

Jesper Boqvist hyllas av Paul Maurice och Adam har tagit plats i Florida första PP-uppställning. Kommer det stora lyftet nu för bröderna?

– En bättre chans än så här får de inte. Florida har visat sig ha en fantastisk förmåga att få ut maximalt av spelare som av en eller annan anledning kommer med frågetecken kring sig. Men det kommer inte vara givet, så det hårda jobbet måste fortsätta – en bättre chans än så här kommer bröderna nog aldrig att få.

ANNONS

Henrik Sjöberg, chefredaktör

Philip Broberg spelade över 20 minuter och blev målskytt i Bluesdebuten – kommer Edmonton få ångra att de inte matchade St Louis offer sheet?

– Det hade inte varit lätt att sy ihop allt under lönetaket och samtidigt matcha budet men jag tror definitivt att Broberg kommer leverera på den nivån att Edmontonledningen kommer få anledning att fundera på om de hade kunnat gjort något annorlunda och behålla svensken. Broberg klev rakt in i slutspelet i fjol och levererade på en väldigt hög nivå när pressen var som allra störst. Han har levt flera år på en galen hockeymarknad och fått lära sig saker både på och utanför isen. Han känns helt redo att bli en riktigt bra back i NHL.

Jesper Boqvist hyllas av Paul Maurice och Adam har tagit plats i Florida första PP-uppställning. Kommer det stora lyftet nu för bröderna?

– Ja! Panthers och Paul Maurice visar direkt att de vill ge Adam chansen i första uppställningen och han kommer få den stöttning han behöver för att spela ut sitt breda register i Panthers. När det gäller Jesper så tror jag han kommer ta första bästa möjlighet att visa att han duger högre upp i hierarkin också, skador och annat kommer uppstår. Även om att centra en fjärdekedja hos regerande mästarna inte är en dum sits. Men när chansen kommer så ser jag absolut att Boqvist den äldre tar den.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln