HockeyNews
PLUS

Panelen: Så går det i semifinalen mot Tjeckien

Panelen

Publicerad: 25 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor mot värdnationen Tjeckien – och ett ordentligt tryck väntar i O2 Arena. Så går det för Tre Kronor, enligt panelen med Mattias Ek, Mattias Persson och Henrik Sjöberg.

Mattias Ek, utsänd reporter på VM:
Tips:
4–1 till Tre Kronor.

– Det kommer att bli ett grymt drag här i Prag. Men det kommer bara att lyfta Tre Kronor-spelarna ytterligare, tror jag. Man känner på atmosfären runt hallen att det är en stor match på gång. Två miljoner tjecker är på väg in i O2 Arena. Känns det som.
– Båda lagen är otroligt förberedda för den här uppgiften, men Tre Kronor har fler skickliga spelare, fler matchvinnare förutom världens bästa backar. Tror med andra ord stenhårt på VM-final för Sverige. Erik Karlsson har redan en bro uppkallad efter sig här i Prag. Karlsson-bron!

Mattias Persson, reporter:
Tips: 3–2 till Tre Kronor efter förlängning.

– Nu är Sverige förbi det första etappmålet och det tror jag är en lättnad för spelarna. Visst, det blev ingen storseger mot Finland, men Tre Kronor visade styrka och klev fram och avgjorde i förlängningen. Nu väntar hemmanationen Tjeckien som kommer ha stöd från över 10 000 tjecker och det kommer bli ett sanslöst drag i O2 Arena. Jag tycker dock att Tre Kronor har mer kvalité sett över hela truppen och säger att det blir vinst efter ett nytt förlängningsavgörande. VM-final väntar imorgon!

Henrik Sjöberg, chefredaktör:
Tips:
3–2 till Tre Kronor.

– Tre Kronor fick slita hårt i kvartsfinalen för att göra sig av med finländarna som man till slut lyckades med. I dag kommer det inte bara vara ett motståndarlag på andra sidan utan ett helt hav av öl- och segerrusiga hemmafans.
Det kommer förstås bli en helt annan historia men jag är fortsatt opimistisk – som när jag tippade 5–1 till Sverige i kvarten – men den här gången tror jag på en mer målsnål tillställning och 3–2 till Sverige. Kan bli övertid, kan bli straffar – men står fast vid 3–2.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!