HockeyNews
PLUS

Panelen: Jag tror att han blir trejdad

panel
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 09:43

FacebookXWhatsApp

Rasmus Andersson toppar poängligan bland backarna men blir han kvar i Calgary?

Liam Öhgren säsongsdebuterade i natt – är han redo för NHL nu?

Panelen med Henrik Sjöberg och Viaplays Jonatan Lindquist svarar!

ANNONS

Henrik Sjöberg, chefredaktör

Rasmus Andersson toppar backarnas poängliga just nu. Tror du att 27-åringen har sin poängmässigt bästa säsong i NHL på gång?

– Om Calgary får ordning på sitt powerplay kan det mycket väl hända och då kommer Rasmus Andersson få sina chanser där även om det finns konkurrens om speltiden med Weeger. Andersson har blivit en ledande spelare och är han sugen på ett klubbyte i NHL så ligger det mycket i potten för honom. Andersson har kontrakt över nästa säsong men fortsätter han producera poäng så kommer han bli het på marknaden innan deadline. Det är många klubbar som skulle rycka i en Andersson som dessutom ligger i krokarna för sin poängmässigt bästa säsong någonsin. Jag hade gärna sett ett annan lag trejda för svensken inför slutspelet, om nu inte Flames får ordning på sina grejer och steppar upp i vinter.


Liam Öhgren gjorde sin första match för Minnesota i natt. Är han redo att slå sig in i NHL den här säsongen?

– Det tror jag. Sen om han behöver några matcher i AHL under säsongen, som många unga gör, så är det inte hela världen men jag tror det mer handlar om sista anpassning nu för Öhgren innan han har en stadig plats i Minnesota. Det som lockar med Öhgren är hans tunga skott, på sikt kommer han göra 20 mål i NHL. Sen får vi se om det är en stabil nivå för honom men det här är en NHL-spelare helt klart.

ANNONS

Jonatan Lindquist, reporter Viaplay

Rasmus Andersson toppar backarnas poängliga just nu. Tror du att 27-åringen har sin poängmässigt bästa säsong i NHL på gång?

– Ja, det kan jag tycka. Hans tidigare personbästa är 50 poäng, vilket verkligen inte är fy skam, men samtidigt är det något som en spelare med Rasmus talang och roll ska kunna överträffa. När det gäller just produktion är powerplay alltid en nyckel och framför allt för backar. Först och främst gäller det att han får spela mycket. Flames har också MacKenzie Weegar som högerfattad back, som var en av bara fyra backar att göra 20 mål ifjol. Sedan måste han få hjälp av omgivningen. Flames var inte ens över 18 procent i powerplay ifjol och framför allt så måste Jonathan Huberdeau studsa tillbaka, då han är den enda forwarden i Flames med riktig offensiv stjärnpotential. Dessutom beror det på vad han får för roll i sitt nya lag, för jag tror att Rasmus blir trejdad innan säsongen är över.


Liam Öhgren gjorde sin första match för Minnesota i natt. Är han redo att slå sig in i NHL den här säsongen?

– Det är sällan man ser en så ung spelare som Liam vara så seniormässig i sitt agerande, så till den milda grad att jag förstått det som att coach Dean Evason under försäsongen har uppmuntrat honom att inte tänka för mycket på systemet och istället bara gå ut och lira. Vad jag vill komma till är att Liam är en sällsynt ung spelare som man kan lita på för att göra de rätta sakerna för laget, även om poängerna inte trillar in - och det borde ge honom goda möjligheter att bita sig fast i NHL.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln