HockeyNews
PLUS

Panelen: Finland har inte en chans mot Tre Kronor

Panelen

Publicerad: 23 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor mot Finland i ett klassisk rivalmöte – det smäller ordentligt i kvällens VM-kvartsfinal.
Så går det för Tre Kronor, enligt panelen med Mattias Ek, Mattias Persson och Henrik Sjöberg.

Mattias Ek, utsänd reporter på VM:
Tips:
5–2 till Tre Kronor.

– Efter att ha följt Tre Kronor på nära håll i Ostrava sedan den 8 maj, två dagar före VM-premiären, kan man väl konstatera att förbundskapten Sam Hallam, tränarstaben och spelarna, har gjort allt för att vara som bäst nu när slutspelet börjar. Det är mentalt starkt att lyckas vinna sju matcher i rad utan att tappa poäng som Tre Kronor har gjort. Spelarmaterialet är superstarkt.
– Om Finland kan man nästan säga det omvända. Framför allt räcker inte spelarna till mot Erik Karlsson, Victor Hedman och gänget. Tre Kronor skickar hem Finland ikväll. Lucas Raymond, Rasmus Dahlin, Marcus Johansson, André Burakovsky och Adrian Kempe gör de svenska målen i VM-kvartsfinalen. Då vet ni.

Mattias Persson, reporter:
Tips: 4–1 till Tre Kronor.

– Förbundskaptenen Jukka Jalonen var bra kaxig när han stängde truppen för ytterligare NHL-spelare redan innan VM. Lika kaxig är han nog inte nu. Nu sitter Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen utslagna borta i NHL och följer när Finland kommer att åka ur VM mot Sverige. Ja, jag är säker på min sak, det kommer inte ens att vara något snack då det är klasskillnad på lagen. Tre Kronor vinner komfortabelt och Finland får sätta sig på första bästa flyg tillbaka till Helsingfors.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:
Tips:
5–1 till Tre Kronor.

– Efter segern mot USA har det här svenska laget säkert bara gått och väntat på att få tända till ordentligt och det kommer vi får se ikväll. Jag ger inte finländarna särskilt goda möjligheter att skrälla, tvärtom. Det är bara hålla i huvudet och försöka hänga med när Karlsson, Hedman Eriksson Ek, Raymond, Burakovsky med flera stämplar gasen i botten. Det blir i semifinalen som Tre Kronor kommer testas ordentligt.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!