HockeyNews
PLUS

Panelen: En av de bättre spelare jag sett i SHL

SHL-tapp

Publicerad: 17 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Samtidigt som flera tunga namn ansluter till SHL har stora profiler lämnat för större uppdrag. Men vilket är egentligen det största spelartappet så här långt?
Hockeynews panel med Mattias Ek, Mattias Persson och Henrik Sjöberg fick svara på det.

Vilket är det största spelartappet i SHL så här långt?

Mattias Ek, reporter och krönikör:

– Leksand gjorde ett superklipp i Filip Larsson från allsvenska Kristianstad. Han utvecklades till att vara en av de bästa målvakterna i hela SHL. Att göra om det trolleritricket en gång till blir så klart svårt för Thomas Johansson och hans skickliga stab. Inga NHL-pengar blev det heller som plåster på såren.

Mattias Persson, reporter:

– SHL har tappat många tunga namn, men jag undrar om det inte är Janne Kuokkanen ändå. Så mycket som han betydde för Malmö med sitt spel, det kommer bli otroligt svårt för Malmö att ersätta. Han är en av de bättre spelare jag sett i SHL de senaste åren. Han verkade också, så länge inte det var påklistrat, faktiskt trivas väldigt bra där och han säger själv att han aldrig haft ett så roligt år i sin karriär. Et annat tapp som kommer att bli kännbart är Färjestads tapp av Victor Ejdsell. Jag tror han har betytt oerhört mycket, inte bara på isen utan även i omklädningsrummet.

Henrik Sjöberg, chefredaktör:

– Det har inte hänt särskilt mycket i Leksand men det är några kännbara tapp. Filip Larsson och Olle Alsing ersätter man inte hur som helst men framför allt känns Anton Lindholm som det ganska tungsta tappet för en SHL-klubb med allt han står för rakt igenom på och utanför. Det blir stora skor att fylla för Axel Rindell och Joonas Lyytinen. Det svider även för Frölunda att tappa Malte Strömwall, så klart.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!