HockeyNews
PLUS

Oväntade beskedet – stjärnan tillbaka

Jonathan Pudas
Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån

Publicerad: 15 april 2024

FacebookXWhatsApp

Jonathan Pudas har inte gjort en match under slutspelet. Lagom till den sjätte semifinalen mot Frölunda är han dock tillbaka, uppger Norran.
– Jag är jävligt sugen på spela, säger han till tidningen.

Här kommer ett stort glädjebesked för Skellefteås supportrar. Stjärnbacken Jonathan Pudas som först väntades missa hela slutspelet är redo för spel igen efter sin skada.

På måndagen tränade backen för fullt och matchades även i powerplay, något som indikerar att han kommer att spela. Efter träningen bekräftar han att han åker med ner till Göteborg för att spela.

– Jag är jävligt sugen på spela, och tacksam till med team som hittat en väg att hinna bli spelklar i slutspelet, säger Pudas till Norran.

Frölunda vann den femte semifinalen efter förlängning, sedan Linus Högberg klivit fram och avgjort drygt tio minuter in på period fyra. Skellefteå har alltjämt matchboll när matchserien nu vänder ner till Göteborg igen.

– Jag är grymt tacksam att hinna tillbaka, säger backen till tidningen.

Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas har varit en nyckelpjäs hela säsongen och stod för 42 poäng på 50 matcher i grundserien. I och med detta har västerbottningarna nu samtliga spelare tillgängliga, bortsett Oscar Möller som saknats hela säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)