HockeyNews
PLUS

Ovisst slutspel i TV-pucken: "Kan ha fått skägg"

(28860) Andreas Johansson TV-puckshög
Bildbyrån

Publicerad: 11 september 2023

FacebookXWhatsApp

Västergötland har en Erik Karlsson-kopia som är "sjukt kreativ".

Stockholm Nord har en riktigt skillad duo.
Agenten Andreas Johansson gillar det han fått se i TV-pucken så här långt.
– Jag tycker att slutspelet är väldigt ovisst, det var lite spetsigare med Norrbotten och Stockholm i fjol men i år tror jag att det är fler lag som är med och gör upp om det, säger Johansson till HockeyNews.

Den tidigare Tre Kronor-liraren och SHL-coachen Andreas Johansson jobbar numera som agent och i helgen som gick hade han fullt fokus på TV-puckens gruppspel.

– Jag tycker att det har varit mycket snack om att 08:orna inte är en så jättespetsig grupp, men det hade jag bara hört av andra, nu har jag bildat mig en egen uppfattning och jag måste säga att jag såg väldigt många spännande spelare. Det jag såg i Täby var jäkligt kul att se och jag har fått positiva rapporter från de andra arenorna också, säger Johansson.

Några individuella prestationer som stuckit ut eller vill man inte prata om sånt som agent?

– Jag har inga problem med att prata om det. Alla ser ju spelarna som gör flest mål och poäng just nu men konsten är ju att kunna se vem som är bäst om tre eller fyra år. Sen så är det ju självklart så att de som sticker ut jätte-jätte-jättemycket nu ofta är de som kommer att vara bra om några år också, säger Johansson som hittat några guldkorn i bland annat Stockholm Nord, Södermanland och Västergötland.

– Jag tycker att Södermanland var ett riktigt roligt lag att titta på, de har fem-sex killar jag bli väldigt imponerad av. Jag tycker att de spelade en bra hockey, de tävlade, de hade individuella skills och ett bra passningsspel, säger Johansson och fortsätter:

– Stockholm har ju alltid skillade spelare. I Stockholm Nord var det Viggo Björck och Marcus Nordmark som stack ut mest. De två bar det laget ganska rejält och producerade en hel del poäng. Jag fick höra att Västergötland är riktigt bra, där har de en förstakedja som kanske stuckit ut mest av alla med Bosse Meijer i spetsen. Sen har de en back som heter Axel Elofsson som är en miniatyr av Erik Karlsson, en sjukt kreativ spelare som mina kollegor textade mig om hela tiden.

Vilka tror du vinner i år?

– Jag tycker att slutspelet är väldigt ovisst, det var lite spetsigare med Norrbotten och Stockholm i fjol men i år tror jag att det är fler lag som är med och gör upp om det. 

Slutspelet avgörs mellan den 2-5 november i Gävle och till dess kan en hel del ha förändrats.

– Man har lärt sig att det kan hända mycket i den här åldern, någon kan ha vuxit sex centimeter och någon kan ha fått skäggväxt samtidigt som andra inte växt ett dugg. Det är så jäkla mycket som händer så det kan vara några helt andra killar som visar framfötterna i slutspelet om två månader.

Fakta. Kvartsfinalerna i TV-pucken
Dalarna–Östergötland
Norrbotten–Södermanland
Stockholm Nord–Gästrikland
Småland–Västergötland

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)