HockeyNews
PLUS

Oväntade miljonklippet – DIF jublar

Vilmer Alriksson
Foto: Bildbyrån / skärmdump Vancouver Canucks på X
ANNONS

Publicerad: Idag 09:27

FacebookXWhatsApp

Djurgården gör ett överraskande miljonklipp.

När forwarden Vilmer Alriksson, 19, skrev på ett rookiekontrakt säkrades en rejäl summa för den ekonomiskt ansträngda Stockholmsklubben.

– Han finns inte budgeterad som en intäkt, säger Djurgårdsordföranden Rikard Josefson till Hockeynews.

ANNONS

När NHL-klubben Vancouver Canucks skrev ett treårigt rookiekontrakt med den SDE- och Djurgårdsfostrade forwarden Vilmer Alriksson innebar det också ersättning till hans tidigare klubbar.

När pengarna ska fördelas tittar man till vilka klubbar som spelarna har tillhört de senaste fyra åren. I snitt ger det senaste NHL-avtalet med svensk ishockey omkring 3,9 miljoner kronor (381 000 dollar) per spelare.

– Om jag kommer ihåg rätt i huvudet så har vi rätt till två år på honom av de här fyra åren. Jag vet inte hur mycket pengar det blir, men nånting lär väl trilla ner på Djurgården i och med att han skrev på ett NHL-kontrakt, vilket naturligtvis är glädjande, säger Djurgårdens ordförande Rikard Josefson.

Får omkring två miljoner kr

Djurgården kan av allt att döma kamma in 1,96 miljoner kronor för Vilmer Alriksson som var i Djurgårdens juniorer mellan 2021 och 2023. Den senaste säsongen spelade Alriksson för Guelph Storm i den kanadensiska juniorligan OHL.

Att de nu kommer att dimpa ner närmare två miljoner kronor till Djurgården blir som en skänk från ovan.

– Honom har vi nog inte tränat med. Han finns inte budgeterad som en intäkt, och så får vi se om han kommer på året eller nästa år. Det är lite ovanligt att man skriver på så sent. Så får vi nånting är det en positiv överraskning, säger Josefson.

DIF har ansträngd ekonomi

Även SDE kommer att få hundratusentals kronor för Vilmer Alriksson.

Djurgårdens ordförande Rikard Josefson:

– Å andra sidan, som jag har sagt till dig förut, vår ekonomi är ansträngd, men läget är under kontroll. Så det är klart, alla extrapengar som dyker upp är välkomna, men det finns ju ett år nästa år också. Man måste också fundera på nästa säsong och det gör vi redan nu med Djurgården och hur vi ska få till det nästa år.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln