HockeyNews
PLUS

Ottawa nobbar journalist – efter videoskandalen

(4898) Flyg NY
Bildbyrån

Publicerad: 9 november 2018

FacebookXWhatsApp

Ottawa Senators vägrade låta en tidningsreporter åka med lagets chartrade plan till Tampa Bay under fredagen. Detta två dagar efter det att tidningen journalisten arbetar för, Ottawa Citizen, vägrat plocka bort den hemligt inspelade video av flera Ottawaspelare när de färdas i en Uber i Arizona.

Videon har varit en stor snackis i den kanadensiska huvudstaden i veckan. I den kan man se när sju av lagets spelare starkt kritiserar den assisterande coachen Martin Raymond under en resa med en Uber-bil under lagets bortamatch i Arizona.

Spelarna i videon har bett klubben om ursäkt, men tidningen Ottawa Citizen har låtit videon ligga kvar på nätet trots att NHL-klubben protesterat och hävdat att den strider mot lagar som skyddar den enskildes privatliv.

När tidningens hockeyreporter Ken Warren kom till flygplatsen på fredagen för att resa med lagets charterplan till Tampa Bay nekades han att stiga ombord trots att han tidigare fått en bekräftelse att få åka med.
– Jag kan bekräfta att det har hänt. Men för oss förändrar det inte vårt fundament. Vi är fortfarande engagerade i att bevaka Senators, både det som är bra och det dåliga. Vår rapportering är viktig för våra läsare och det kommer inte att förändras, säger tidningens chefredaktör Michelle Richardson .

Vid vissa tillfällen händer det att reportrar, fotografer och TV-kommentatorer köper in sig och flyger med laget då det passar bättre än de kommersiella flygningarna. Tidningens reporter hade alltså en bekräftelse att han hade en plats på flyget, men nekades alltså att kliva ombord i sista stund.

– Han kommer fortfarande att bevaka matchen. Han blir bara lite försenad, säger Richardson.

Klubben har inte kommenterat händelsen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!