HockeyNews
PLUS

Sportchefen: "Han kunde svara på frågor"

Nybro Linus Hedman
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:38

FacebookXWhatsApp

Tingsryds forward Linus Hedman tacklades medvetslös till isen och fick föras till sjukhus med ambulans. Matchen mot Nybro har avbrutits och kommer inte att spelas färdigt i kväll. – Det vi vet är att han har varit talbar när de lämnade arenan. Han har kunnat svara på frågor, säger Patric Larsson till Hockeynews.

ANNONS

Efter drygt fyra minuters spel i matchen mellan Nybro och Tingsryd åkte Tingsryds Linus Hedman på en riktigt otäck smäll och blev liggandes orörlig på isen.

Hedman tacklades, på väg ut ur egen zon med pucken, av Nichlas Torp. Hjälmen flög av i smällen och Hedman for till isen, utan att försöka ta emot landningen, och slog i isen med ryggen och huvudet.

På bilderna syns hur Hedmans huvud slår i isen och spelaren blir liggandes kvar, orörlig.

Ambulans kom till Liljas arena klockan 19.20 och domarna tog beslutet att tillfälligt avbryta matchen. Ambulansen lämnade arenan knappt 20 minuter senare.

Klockan 19.52 meddelade speakern i arenan att beslut tagits om att matchen inte ska spelas färdigt.

Tingsryds sportchef Patric Larsson hade vid 20.20-tiden knapphändig information om hur Hedman mår.

– Det vi vet är att han har varit talbar när de lämnade arenan. Han har kunnat svara på frågor, säger Patric Larsson till Hockeynews.

– Han vårdas just nu på Kalmar lasarett. Det är det vi vet just nu. I övrigt vill jag inte uttala mig så mycket just nu.

Tingsryds tränare Arto Miettinen säger till Barometern att Linus Hedman var medvetslös efter tacklingen och blödde.

– Spelarna tyckte inte att det fanns någon anledning att spela vidare. Halva laget såg honom ligga där medvetslös, det pulserade blod och vi fick ingen kontakt med honom i första läget. Sedan var det snabbt agerat med ”skölden” runt omkring och läkarna gjorde det enda rätt att hålla oss informerade hela tiden vad vi skulle göra, säger Arto Miettinen.

– I en sådan här situation kommer hockeyn på 105:e plats. Det är inte det viktigaste. Vi hoppas och tror att det kommer bli bra. De sista rapporterna vi fick var att det är huvud- och nackskada. Vi hoppas att det går bra till slut, fortsätter Miettinen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln