HockeyNews
PLUS

Örebros forwardsstjärna lämnar för NHL

(8831) Rodrigo Abols
Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Han gjorde stor succé i Örebro den gångna säsongen. Men någon fortsättning i klubben blir det inte. Efter en tids rykten står det klart att Rodrigo Abols lämnar för NHL-klubben Florida Panthers. 

SHL presenteras av ATG Sport 

Rodrigo Abols kom till Örebro från kanadensiska juniorliga-laget Acadie-Bathurst Titan inför säsongen 2017/2018. Första säsongen i Närkelaget bjöd dock inte på någon vidare succé. På de 26 matcher han fick spela i SHL blev det en ynka assist. Istället fick han spela 18 matcher för BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan, där det gick betydligt bättre med 17 poäng som facit.

Därmed fick han på nytt chansen i Örebro under den gångna säsongen. Och då blev det succé. På 47 matcher stod forwarden för 27 poäng och var en av lagets mest tongivande offensiva spelare. Efter att säsongen avslutats har han, trots att han signade ett nytt två-års-kontrakt i februari, enligt Nerikes Allehanda varit på väg bort från Örebro, då det funnits intresse från NHL. 

Nu står det klart att så också blir fallet. Florida Panthers meddelar under tisdagen att man gjort klart med Abols för de två kommande säsongerna. 


Rodrigo Abols har spelat totalt fyra VM med det lettiska landslaget. Det senaste fick dock en tråkig avslutning för Abols del redan efter två matcher, då han skadade högerhanden i matchen mot Schweiz. Efter skadan sa han till HockeyNews.se att han såg fram emot säsongsstarten med Örebro, men den kommer han alltså inte att ansluta till nu.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!