HockeyNews
PLUS

Örebro lånar till Västerås – debut mot AIK

(20857) Elias Ekström/Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:14

FacebookXWhatsApp

Elias Ekström har haft svårt att få speltid i SHL. 

Nu lånas han ut nio mil österut, till Västerås IK.

Debuten sker redan på fredagskvällen mot AIK.

ANNONS

Västerås fick en drömstart med Eric Karlsson som huvudtränare, när man slog Vimmerby på bortaplan.

Nu får man ett tillskott i truppen till fredagens match, hemma mot AIK. Från Örebro lånas forwarden Elias Ekström, som haft blandade möjligheter att konkurrera om speltiden i SHL-laget.

23-årige Ekström gjorde 26 poäng i SHL säsongen 2022/23, men har inte lyckats följa upp det poängmässigt. Nu blir det en vända ner i allsvenskan.

— Jag har följt Elias roll under hela säsongen och haft en dialog med Örebro om det skulle öppnas en möjlighet. Vi är väldigt glada att kunna välkomna honom till Västerås IK. Han har både skills och spelsinne för att kunna producera offensivt likväl som han har en hög arbetskapacitet och stark skridskoåkning. Jag är förväntansfull att se Elias debutera inför vår publik i kväll, säger sportchefen Niklas Johansson, som under sin tid i Örebro skrev kontrakt med Ekström där.

Nu har Örebro plockat in Kalle Kossila, och då har man kommit överens med VIK om ett lån av Ekström. Det anges inte hur länge lånet ska vara, utan enbart att forwarden kan kallas tillbaka under säsongen.

— Det är alltid en avvägning av risk och uppsida. I det här fallet är möjligheten för bra för att inte ta även under de förutsättningarna. Örebro har en stark och bred konkurrens och det är vår målsättning att ha en så bra roll och utvecklingsmiljö hos oss att både Elias och Örebro tycker att det är en bra lösning att han är hos oss, säger ”NJ” till klubbens hemsida.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln