HockeyNews
PLUS

Ordförandens ord om Abbott: "Chock"

Anna-Lena Isaksson, Chris Abbott
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 17:51

FacebookXWhatsApp

Beskedet om att Chris Abbott lämnar HV71 kom som en chock för klubbens ordförande Anna-Lena Isaksson. Arbetet med att hitta en ersättare har precis börjat och där kommer Abbott att vara involverad.

ANNONS

Att Chris Abbott lämnar HV71 under våren 2025 var ingenting som klubben var förberedda på. Abbott hade ett treårskontrakt med Jönköpingsklubben, men väljer att redan om ett par månader lämna för NHL och en roll Carolina Hurricanes tränarstab.

– Det var en jättestor förvåning och en chock. Det var ingenting som vi såg komma alls, inte Chris heller. Men får man ett sådant kanonerbjudande hade nog vem som helst valt att tacka ja till det, säger HV:s ordförande Anna-Lena Isaksson till JP.

Abbott hade alltså en NHL-klausul i kontraktet han skrev på i våras.

Långsiktig plan bryts

HV71 har gjort om på flera ställen i organisationen och planen var att Abbott skulle vara en del av den långsiktiga planen. Nu tvingas de att tänka om – igen.

– Ja, så är det ju, men vi ska inte förlora siktet på målet. Ingen väg till framgång kommer att vara spikrak och den här typ av frågor kommer att komma. Det viktiga är hur man hanterar det och vi kommer att rekrytera en ny General manager nu. Det som är skönt i den processen är att vi inte kommer att ha behöva ha bråttom.

Jakten på en ersättare

När Abbott lämnar under våren är inte klart. En faktor som spelar in är hur lång tid det tar att hitta en ersättare. Isaksson hoppas att det ska ske en lämplig överlappning.

Arbetet med att hitta en ersättare har precis startat.

– Vi är precis i startgroparna. Vi känner som sagt ingen brådska och det viktiga är att ha en bra process där man involverar rätt personer. Vi har precis initierat tankarna och där kommer Chris självklart också att vara en del i det. Han har fortfarande ett stort HV-hjärta och brinner för den här klubben, säger Anna-Lena Isaksson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln