HockeyNews
PLUS

Orden om Gustavsson: "Hatten av"

Filip Gustavsson
Bildbyrån

Publicerad: 26 maj 2024

FacebookXWhatsApp

VM är över och Sverige tog sin första VM-medalj sedan 2018 när de besegrade Kanada i bronsmatchen. Filip Gustavsson har varit tydlig förstamålvakt och efter avslutat mästerskap hyllas och kritiseras han.

Sverige gick obesegrade genom gruppspelet för att åka på storförlust mot Tjeckien i semifinalen. Tre Kronor behöver däremot inte åka tomhänta hem utan de får med sig en bronsmedalj.

Minnesotas Filip Gustavsson har varit tydlig förstamålvakt under mästerskapet och efter bronsmatchen både hyllades han och kritiserades.

– Han stod för några viktiga jätteräddningar på slutet där han använde sin täckyta och kropp på ett väldigt bra sätt, säger Erik Granqvist i sändning.

Sverige blev etta i gruppen och stötte aldrig på några större utmaningar.

– Han spelade stabil utan att testas sedan är det ju mot Tjeckien, där han ska vara som bäst och göra de avgörande räddningarna. Då stundtals får han inte spelet att stämma alls och det är tråkigt. Det är där man behöver en Filip Gustafsson som allra bäst. Men hatten av för honom att han lyckas ladda om.

Granqvist tycker sig se en återkommande utmaning för Gustafsson och det är kollen över returerna samt fotarbetet. Det märktes av i matchen mot Tjeckien.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!