HockeyNews
PLUS

Drömmen – så valde hemvändaren Frölunda

(18947) Linus Weissbach
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Frölunda bekräftar nu värvningen av Linus Weissbach.

– Vi har följt honom ett tag och sett honom spela på plats i USA under förra säsongen. Han har spelat fyra år på college och sen gjort tre bra år i Rochester (AHL). Sedan han lämnade Göteborg har han verkligen tagit steg och sitt spel till nya höjder. Linus är en kille på uppåtgående trend som kommer att bidra till oss, säger sportchefen Fredrik Sjöström till hemsidan.

Expressen uppgav tidigare under lördagen att Linus Weissbach från AHL blir näste forward in i Frölunda som tidigare gjort klart med Arttu Ruotsalainen som ersättare för Malte Strömwall och Jere Innala.

– Vi har tappat två offensivt skickliga spelare i Malte och Jere. Vi ville få in offensiv skicklighet och ”Weiss” är just det. Han är en skicklig forward med bra ”speed” och spelar som en mönsterbrytare. Han passar det vi ville ha. Vi har legat på honom ett tag och visste att vi behövde vänta på en del andra parametrar innan han skulle kunna välja oss (Linus har varit free agent i Nordamerika). Men det gjorde han och det är vi glada för, säger Fredrik Sjöström, sportchef.

ANNONS

Linus Weissbach hann vinna J18-guld med Frölunda innan det blev spel i juniorligan, college och AHL på andra sidan Atlanten.

Nu säger han om hemkomsten:

– Det har alltid varit en dröm att spela för Frölunda i Scandinavium och jag har sett fram emot det. Nu passade det bra i min karriär och jag är glad att det klaffade. Det var ett tag sedan jag var hemma så det är fler än jag som är glada för detta.

ANNONS

Weissbach har tillhört Buffalos organisation, precis som Arttu Ruotsalainen.

– Jag har tidigare spelat med Filip Cederqvist och Arttu Ruotsalainen borta i USA, annars är det många nya ansikten och spelare att lära känna. Nicklas Lasu var så klart på plats den enda A-lagsmatchen jag fick spela innan jag åkte.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS