HockeyNews
PLUS

Omark blir hockeyagent – hoppas få med sig brorsan

Linus Omark/Urban Omark
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Linus Omark är en stjärnprofil i SHL.
Nu har brodern Urban Omark, som har flera tränaruppdrag i bagaget, startat en hockeyagentur som han hoppas brorsan ska engagera sig i framöver.
– Det är inte omöjligt att det blir så, vi har diskuterat det en del, säger Urban Omark till NSD.

Efter att ha lämnat tränarjobbet som huvudtränare i Örnsköldsvis tog Urban Omark ett sabbatsår och började jobba civilt. Nu är han tillbaka i hockeybranschen och har startat agenturen Omark 678 Hockey – där han vill hjälpa andra spelare.

– Jag har bara ett fåtal klienter, och vill jobba kvalitativt, så jag kommer inte att ta mig an så många, utan jag kommer välja spelare med omsorg, säger Urban Omark.

– För mig som inte vill flytta någonstans, och samtidigt inte vill kasta bort mina hockeykunskaper, så agentyrket passar mig bra, säger han till NSD.

Det finns även en förhoppning om att lillebror Linus Omark ska involvera sig i verksamheten framöver.

– Ja, och det är inte omöjligt att det blir så, vi har diskuterat det en del, säger Urban Omark som antyder att saker kan vara på gång.

Linus Omark har tidigare öppnat för att jobba inom hockeyn den dagen han lägger av. Bland annat har han sagt att han vill bli sportchef för Luleå Hockey.

– Jag tror det här är ett bra alternativ för honom. Han och jag skulle dessutom vara en bra kombination. För vi är rätt olika som människor. Jag har bollat mycket med honom sedan jag bestämt mig för att satsa på det här och han har varit en väldig tillgång.

– Han ska först vinna ett guld med Luleå Hockey. Men att jobba med det här skulle vara ett bra första steg, om det är sportchef han vill bli i framtiden, säger Omark.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!