HockeyNews
PLUS

Oklar skadestatus för Örebroforward: "Det enda jag hört"

(11751) Sakari Salminen
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 29 december 2019

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. Örebro Hockey föll tungt i lördagens match mot HV71. Och inte blev Niklas Erikssons lördagskväll bättre när en av lagets nyckelspelare, forwarden Sakari Salminen, tvingades utgå i inledningen av den andra perioden. 

– En axelskada tror jag, det är det enda som jag har hört, säger huvudtränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se efter matchen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Det blev en tuff förlust för Örebro Hockey mot HV71 som drog det länga strået och vann inför ett fullsatt Behrn Arena. Och inte blev det bättre för laget när forwarden Sakari Salminen tvingades utgå med en förmodad skada under inledningen av den andra perioden.

– En axelskada tror jag, det är det enda som jag har hört, säger huvudtränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se efter matchen.

Salminen har växt ut till en nyckelspelare för Örebro och har hittills svarat för 18 poäng på 27 matcher. 

Men det var ingen tidigare skada utan något som hände i matchen?

– Nej, det hände ganska tidigt i matchen.

Örebroforwarden Sakari Salminen tvingades utgå i den andra perioden i lördagens match mot HV71. Foto: Bildbyrån

Förlusten var Örebros tredje raka och laget har nu halkat ner till en femteplats i tabellen. Men trots att dagens resultat gick i moll så var prestationen ett steg i rätt riktning efter torsdagens storförlust, 0–7 borta mot Skellefteå   


– Vi har ju varit inne i en period av matcher när vi inte riktigt har haft den arbetsmoral och där vi inte har sett ut som vi vill göra när vi spelar. I dag tycker jag att vi var tillbaka som vi vill se ut och det är positivt. Vi tar egentligen med oss många bra saker från den här matchen.

Matchen präglades annars av mycket kamp och heta känslor vilket också gjorde att båda lagen drog på sig flertalet utvisningar. Något som också HV71 utnyttjade genom att göra två av målen i numerärt överläge.

– Det som vi kanske hade behövt göra lite bättre för att kunna ta poäng är ju spelet i special teams och även att vi inte hade behövt dra på oss så många utvisningar. Vi är heta i dag,  men till och med lite för heta och har inte den här balansen mellan att vilja väldigt mycket och ibland, kanske för många gånger,  gick vi över gränsen tycker jag.

– HV71 straffar oss någon gång på det, samtidigt som vårt powerplay inte var tillräckligt bra heller för att kunna ta poäng. Jag tänker kanske framför allt i den andra perioden när vi har väldigt många bra chanser. Där skulle vi ha behövt göra fler mål.

LÄS MER: Fem heta puckar " Var är respekten?" 

Örebro avslutar året med att möta Linköping på bortais på måndag.

LÄS MER:
 Örebrobacken stängs av i fem matcher

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!