Oilers vann igen – sjunde avgörande final väntar

(1-0, 2-0, 2-1)
Florida Panthers
Edmonton

Publicerad: 22 juni 2024

EDMONTON. Finalserien är kvitterad – det blir en högdramatisk avslutning på NHL-säsongen.
Edmonton vann igen i natt och nu väntar en sjunde avgörande match i Florida under natten mot tisdag svensk tid.

Edmonton kom ut klart starkast i den sjätte finalen i Rogers Place – tvingade att vinna ännu en match för att förlänga säsongen och spela en sjunde avgörande mot Florida på måndag.

Bortdömt mål efter granskning

Efter 7.27 fick Oilers hål på Sergei Bobrovsky.
Leon Draisaitl, som letat toppformen på slutet, spelade fram Warren Foegele som gav inte gjorde något misstag och Oilers gick till första pasuvilan i ledning.

I andra perioden small det direkt.
Mattias Ekholm och Mattias Janmark spelade fram Adam Henrique till 2–0 efter bara 46 sekunders spel – men i bytet efteråt reducerade Aleksander Barkov.
Trodde alla.
Målet dömdes bort och fullt jubel utbröt i Rogers Place och valet att utmana domslutet och riskerar en utvisning var vågat av hemmalagets tränarstab.

16:e målet i slutspelet

Med 1.40 kvar av andra perioden tog Edmonton ett stort steg mot en sjunde final när Zach Hyman ökade på till 3–0 i ett friläge mot Bobrovsky.
Men direkt i inledningen av tredje perioden fick Panthers hugg via kaptenen Aleksander Barkov.

En vacker prestation av finländaren fram till 3–1 – men närmare än så kom aldrig Panthers som nu har tappat sin 3–0-ledning till 3–3 i matcher och årets NHL-säsong får en helt osannolik avslutning i Sunrise under natten mot tisdag svensk tid.