Oilers utjämnade – Elias Pettersson sågad

Artikelbild

Publicerad: 15 maj 2024

Edmonton Oilers utjämnade matchserien mot Vancouver Canucks efter att Evan Bouchard satte avgörande 3–2-målet med bara 38 sekunder kvar av matchen.

– Elias Pettersson måste vara bättre, sa tidigare NHL-målvakten och numera Sportsnet experten Kelly Hrudey.

Elias Pettersson har haft en riktigt svag vårkant – sedan han kritade på sitt nya kontrakt har han varit en av Canucks sämre spelare. I slutspelet har han varit såpass osynlig att Kelly Hrudey på Sportsnet kallade EP40 för Canucks svagaste länk.

– Jag kollar upp och ner i Canucks laguppställning och Elias Pettersson är just nu deras svagaste länk, han måste bli bättre om Vancouver ska ha någon chans, sa Hrudey under den andra periodpausen i Sportsnet sändningen.

– Han måste komma igång, jag vet inte vad ska säga, svarade Rick Tocchet på frågan om Petterssons insats efter matchen.

– Jag hoppas att vissa kan kolla på vad Conor Garland gör och ta efter istället för att vara passagerare, fortsatte Tocchet.

På tio matcher i slutspelet har EP40 bara gjort fyra poäng, ett mål och tre assist – men framförallt så har hans fysiska spel försvunnit och han hamnar på fel sida om pucken mest hela tiden.

Leon Draisaitl satte 1–0 i första perioden och Ryan Nugent Hopkins drygade ut till 2–0 med 40 sekunder kvar av andra perioden – framspelad av Mattias Ekholm.

Inför matchen bytte Edmonton ut Stuart Skinner i mål mot Calvin Pickard – som spelade stabilt och var påväg mot att hålla nollan innan Connor Garland skickade iväg en puck som styrdes in i mål via Daniel Nurse sju minuter in i den tredje perioden, framspelad av Elias Lindholm.

Dakota Joshua kvitterade med dryga två minuter kvar och matchen såg ut att gå mot förlängning – men med bara 38 sekunder kvar skickade Evan Bouchard in matchavgörande 3–2.