HockeyNews
PLUS

Officiellt: Vänder hem till Modo – efter tolv säsonger

Jesper Olofsson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 april 2024

FacebookXWhatsApp

Det har spekulerats en tid och nu är allting klart. 32-årige Jesper Olofsson vänder hem till Modo efter totalt tolv säsonger i andra klubbar.
– Jättekul för oss och för Jesper att han får en möjlighet att visa upp för Ö-vikspubliken vad han kan, säger sportchefen Henrik Gradin i en livesändning.

Efter en dryg månad av spekulationer är Modos drömvärvning är på plats. På torsdagen presenterade klubben den 32-årige hemvändaren Jesper Olofsson på ett femårskontrakt.

– Jättekul för oss och för Jesper att han får en möjlighet att visa upp för Ö-vikspubliken vad han kan, säger sportchefen Henrik Gradin i Modo Channel.

Jesper Olofsson kommer närmast från spel i Biel-Bienne där han fått sparsamt med speltid på grund av utlänningskvoten. Den gångna säsongen blev det 21 poäng på 36 matcher och ytterligare fem poäng på fyra matcher som utlånad till Davos i Spengler Cup.

Efter tolv säsonger i andra klubbar ser han äntligen fram emot att få komma hem.

– Det känns väldigt häftigt, bara att skriva på gör att många fina minnen dyker upp och jag längtar efter att få uppleva inramningen på hemmamatcherna. Jag har ju sett och hört hur "Viljans vackra namn" körs innan matcher och jag längtar efter att få stå på isen och vara med om det, säger han til klubbens hemsida.

Jesper Olofsson har genom åren representerat Odense, BIK Karlskoga, Almtuna, Karlskrona, Skellefteå, Färjestad, Langnau, Bern, Davos och Biel-Bienne. På 254 SHL-matcher har det blivit totalt 125 poäng.

Olofsson är, efter Tobias Winberg, Modos andra nyförvärv inför kommande säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!