HockeyNews
PLUS

Officiellt: Strandell klar för LHC

Olle Strandell
Foto: Skärmklipp från LHC & Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:50

FacebookXWhatsApp

Nu är det klart.
Olle Strandell ansluter till LHC.
– Olle är en spelskicklig och rörlig tvåvägsback, säger Peter Jakobsson till Hockeynews.se.

ANNONS

Den 25-årige backen Olle Strandell bröt med HV71 under torsdagen. Nu står det klart att han ansluter till Linköping efter utlåningen till Södertälje, precis som det ryktats om den senaste tiden.

– Vi är glada över att ha hittat en lösning nu när vi har Mattias och Jonathan borta i ett par veckor framåt. Dels för att förstärka numerären på backsidan så att vi är ett ordentligt antal igång i såväl träning som matcher framöver - för att fortsatt kunna ta ut ett slagkraftigt lag. Olle är en spelskicklig och rörlig tvåvägsback som har gjort det bra i Hockeyallsvenskan såväl nu som tidigare i sin hockeykarriär och vi ser framemot att lära känna honom ytterligare, säger herrlagets sportchef Peter Jakobsson och fortsätter:

LHC har backarna Mattias Hävelid och Jonathan Myrenberg uppskrivna på skadelistan, samtidigt som en intensiv period med matcher väntar fram till landslagsuppehållet. Därför är parterna nu överens om ett korttidsavtal.

– Vi har haft junioren Felix Öhrqvist uppe hos oss och i gång de senaste veckorna, som har gjort det väldigt bra. Felix kommer att fortsätta vara med och knacka på dörren och för hans egen utveckling är det nyttigt att få spela många minuter i många olika spelformer – vilket spel i J20 varvat med spel i SHL kommer att ge.

Olle Strandell är spelklar redan till lördagens bortamatch mot Rögle. Kortidsavtalet sträcker sig först och främst fram till 3 november.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln