HockeyNews
PLUS

Officiellt: Rögle värvar landslagsmeriterad back

Själin
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Efter två år i Nordamerika väljer Calle Själin nu att återvända till Sverige.
Men inte till Leksand – i stället har han valt spel i Rögle.
– Vi är jätteglada att få jobba med Calle, säger sportchefen Hampus Sjöström.

ANNONS

Calle Själin, väljer precis som det har spekulerats om, att återvända till Sverige. På tisdagen presenterades han av Rögle och backen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– När jag pratade med Hampus (Sjöström) och hörde vad han presenterade, lät det väldigt spännande. Det intresse som finns för hockey i Ängelholm är något som också lockade mig att skriva på. Jag kände också att resan som man gjort de senaste åren är något som jag vill vara delaktig i och bidra till nya mål, säger Själin till klubbens hemsida.

Den 24-årige backen är ursprungligen från Östersund, men slog igenom i Leksand. Efter två fina år i dalaklubben valde han sedermera att skriva på ett NHL-kontrakt med Florida Panthers.

Två år och 70 AHL-matcher senare återvänder han nu till Sverige för spel i Rögle.

– Vi är jätteglada att få jobba med Calle. Under sina år i Charlotte och Rochester har han fått ett stort defensivt ansvar, vilket utvecklat den sidan av hans spel på ett mycket tillfredställande sätt. Han är också offensivt begåvad, har en fin rörlighet och pucktouch. Calle kommer bli en stabil bricka i vårt bygge, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln