HockeyNews
PLUS

Dicks ord inför comebacken: ”Det är det här jag är skapt för”

Dick Axelsson

Publicerad: 27 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeynews avslöjade är bekräftat. Dick Axelsson är klar för DIF. – Jag är jätteglad både för "Dickens" skull och för Djurgårdens skull, säger Niklas Wikegård.

Hockeynews har tidigare avslöjat att Dick Axelsson varit nära en comeback och tidigare under förmiddagen kunde vi berätta att allt var klart.

Nu är Axelsson presenterad av Djurgården och det nya kontraktet gäller över den kommande säsongen.

– Jag är av tron att en människa både förtjänar en och två chanser att få visa vad man fullt ut går för, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

Axelsson spelade ingenting under förra säsongen och året innan spelade han för Brödernas i division tre och var med i Väsby under slutet av säsongen i deras jakt på Hockeyallsvensk status.

– Det var ganska sent som Dick anmälde sitt intresse, men det var för oss tydligt att på riktigt ville komma tillbaka till elithockeyn och göra ett bättre avslut än senast. Jag har haft många samtal med Dick, vi har i tränarteamet har talat mycket om honom och han har själv varit inne hos oss på tester, säger Wikegård.

Dick Axelsson:

— Mitt mål när jag kom tillbaka hit 2018 var att vinna SM-guld med Djurgården. Det ligger så klart ett steg senare, nu är allt fokus på att hjälpa föreningen upp till SHL igen. Jag är extremt taggad på den här resan, hälsar Dick Axelsson.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!