HockeyNews
PLUS

Officiellt: Brynäs värvar AHL-meriterad forward

Brynäs
Foto: Bildbyrån & NY Rangers

Publicerad: 25 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Tidigare idag avslöjade han övergången själv genom att börja följa Brynäs på Instagram.
Nu meddelar Brynäs att Bobby Trivigno skrivit på för två år i klubben.
– Bobby är en vinnare som är skicklig, intensiv och som alltid ger 100% på isen, säger sportchefen Johan Alcén.

Brynäs har varit på jakt efter en sista spetsforward och tidigare idag kunde den uppmärksamme notera att den AHL-meriterade forwarden Bobby Trivigno börjat följa klubben på Instagram.

Det visade sig inte vara en slump. Nu har Brynäs presenterat den 25-årige amerikanen som öst in poäng på college och vunnit priset som MVP två gånger som blott den andra spelaren i historien.

ANNONS

De senaste tre säsongerna har han tillbringat i New York Rangers farmarlag, Hartford, där det blivit totalt 45 poäng på 117 matcher. Nu tar han för första gången steget till Europa.

– – Jag är väldigt motiverad och tacksam att få den här möjligheten att spela för Brynäs. Det ska bli en spännande utmaning för mig då jag inte har varit i Sverige tidigare. Jag har bara hört bra saker om landet, staden och klubben vilket gjorde mitt beslut enkelt. Jag ser fram emot en bra säsong med mina nya lagkamrater och alla hängivna supportrar, säger Bobby Trivigno till Brynäs hemsida.

ANNONS

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

– Bobby är en vinnare som är skicklig, intensiv och som alltid ger 100% på isen. Trots sin storlek så räds han ingen tätare ”trafik” utan spelar också fränt och fysiskt. Den mixen av egenskaper gör honom till en användbar spelare i flera olika roller och positioner. Alla dom referenser och lovord vi fått från folk med och runt honom går inte heller att ogilla, Bobbys karaktär och person går helt i linje med vår identitet

ANNONS

– Det känns också spännande att hemmamatcherna på college var på stor is. Även om tiden i New York Rangers inte ledde till mer än träningsmatcher i NHL så känner vi att det finns en spännande uppsida som vi tillsammans med honom själv ska arbeta för att få fram. Sammantaget så känns det som rätt spelare för oss att få in på den sista forwardsplatsen, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

ANNONS

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS