HockeyNews
PLUS

OEE matchvinnare: "Är ett år bättre"

Olle eriksson ek Modo
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 1 september 2024

FacebookXWhatsApp

Olle Eriksson Ek hade en tuff återkomst till svensk hockey förra säsongen. Men han blev kvar i Modo – och har byggt upp sig själv.

– Jag är ett år äldre och ett år bättre, säger han till ÖA.

ANNONS

Modo vann SCA-cupen efter seger i sista matchen mot rivalen Timrå. Detta efter att ha hämtat upp underläge två gånger och sedan avgöra i förlängningen.

Riley Woods gjorde det matchavgörande målet, men Olle Eriksson Ek spelade en viktig roll med 33 räddningar. Han fick släppa skott från Jonathan Dahlén och Oliver Kapanen förbi sig. Modos övriga mål gjorde Theo Jacobsson och Theodor Niederbach.

– Vi fortsätter och jobba hela tiden och inte hänga med huvudet eller något. Jag tycker vi hittar vägar att studsa tillbaka och sätter dit chanserna vi skapar, jag får bra hjälp där bak med, Olle Eriksson Ek till ÖA.

– Det är alltid lika gött att slå Timrå, fortsätter värmlänningen, som återvände till svensk hockey från Nordamerika till förra säsongen, men inte lyckades konkurrera ut Lassi Lehtinen, som stod 41 av 52 matcher.

Att jobba vidare i Modo år två har varit viktigt för Olle, säger han.
– Det har känts bra för mig sedan vi drog igång här efter sommaren, jag har hittat ett stabilt spel att bygga vidare på. Jag har fått en längre sommar att bygga upp mig på, sen är jag ett år äldre och ett år bättre.

– Jag känner mig bättre nu inför denna säsong och har mycket att tacka fysen under sommaren för det. I år känner jag mig mer redo.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln