Nylander med dubbla assist i bortasegern – sjunde raka matchen med poäng

(26792) William Nylander

Publicerad: 27 februari 2023

William Nylander går mot sin poängbästa säsong hittills i NHL.
I nattens match mot Kraken blev det två nya poäng för svensken i Torontos 5–1 seger.

Nylander är i fin form likt resten av Toronto som i och med vinsten mot Kraken har vunnit fem av lagets sex senaste matcher. För svensken har det blivit poäng i sju raka matcher och 26-åringen har gjort imponerande 72 poäng (33+39) på 60 matcher. I matchen mot Seattle Kraken blev stod svensken för två assist när laget vände 1–0 underläge till seger.

Toronto kämpar om andraplatsen i Atlantic Division och laget har gått starkt den senaste tiden. I mötet med Kraken åkte laget på ett tidigt baklängesmål men minuten senare spelade Nylander fram till 1–1 målet och två minuter senare var det dags igen när Nylander styrde vidare pucken till Tavares som gjorde 2–1 till gästerna. Timothy Liljegren han även med 3–1 innan paus och i andra perioden gjorde Auston Matthews 4–1 för att sedan avsluta målskyttet i den tredje perioden med sitt andra mål för kvällen.

Nylander tidigare poängbästa säsong i NHL är fjolårssäsongen med 80 poäng (34+46) på 81 matcher.

Seattle Kraken – Toronto Maple Leafs 1–5 (1–3, 0–1, 0–1)
Mål Seattle: Vince Dunn
Mål Toronto: Auston Matthews 2, Mark Giordano, John Tavares, Timothy Liljegren
Skott: 27–33 (7–20, 15–5, 5–8)