HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet om flytten: "Testa något nytt"

Eklind Rögle
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Oliver Eklind bytte Örebro mot Rögle.

Där har han redan börjat göra avtryck.

– Jag brukar väl inte trashtalka så mycket, men spela hårt gör jag, säger han till HD.

ANNONS

Rögle laddar om efter att ha nått SM-finalen i våras. Bland de tio nyförvärven finns 26-årige forwarden Oliver Eklind som efter fyra år i Örebro flyttat till Skåne.
– Jag kände ganska tidigt under sista året i Örebro att jag ville testa någonting nytt och komma iväg lite. Jag har en väldigt bra bild av Rögle och känner ett stort lugn inför att komma hit. Det är en förening som jobbar väldigt proffsigt, säger han till Helsingborgs Dagblad inför Rögles helg på Gotland, där laget ska möta Västerås.

Kumlasonens plan är att bidra med kraft och fysik i sitt nya lag.
– I orken och skridskoåkningen. Vara stark på pucken och hålla bort motståndarna. Jag kan skapa ytor och ta mig in på kassen samtidigt som jag vill använda min smartness på ett bra sätt, säger Oliver Eklind, som vill att motståndarna ska vilja undvika att möta honom.

– De ska tänka ”åh, nu möter jag Oliver igen” när jag är på isen. Jag brukar väl inte trashtalka så mycket, men spela hårt gör jag.

Han vill även försöka bidra med mer poäng än de 12–18 poäng som han gjort under åren i Örebro. Tidigare i karriären, i hockeyallsvenskan med BIK Karlskoga, var han uppe på runt 30 en säsong. Men han tror att ett mer offensivt lag som Rögle kan gynna hans poängproduktion.
– Jag fick spela mycket boxplay (i Örebro) och vill försöka utveckla min offensiv mer nu. I Rögle kommer jag till ett lag som spelar mycket med puck och då kan jag ta stora steg med den biten, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln